Skip to Content

CAL – #324

CAL – #324

Een Mooi Gebaar CAL – #324 – 20 november

V-Steek: stokje, 1 losse, stokje

Toer 1

met kleur A: maak een ring van 4 lossen. 1 losse, vaste in de ring, *4 lossen, vaste in de ring. Herhaal * nog 4x, 4 lossen, halve vaste in de eerste vaste (6 4-lossenruimtes).

Toer 2

1 losse, vaste in dezelfde steek *(halfstokje, stokje, dubbelstokje, stokje, halfstokje) in de 4-lossenruimte, vaste in de vaste. Herhaal * nog 5x. Halve vaste in de eerste vaste (6 blaadjes, 6 vasten). Hecht af.

Toer 3

met kleur B: werk achter de blaadjes van toer 2. Hecht aan met een staande vaste in een willekeurige vaste, *5 lossen, vaste in de volgende vaste. Herhaal  * rondom. Halve vaste in de eerste vaste. (6 5-lossenruimtes, 6 vasten)

Toer 4

1 losse, vaste in dezelfde steek, *(halfstokje, stokje, dubbelstokje, stokje, halfstokje, vaste, halfstokje, stokje, dubbelstokje, stokje, halfstokje) in de 5-lossenruimte, vaste in de volgende vaste. Herhaal * 5x, halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 5

met kleur C: hecht aan met een halve vaste tussen twee blaadjesgroepen,  (begin3stokjescluster, 3 lossen, 3stokjescluster) in dezelfde steek, 3 lossen, (v-steek in de volgende vaste, 3 lossen) 2x, * (3stokjescluster, 3 lossen, 3stokjescluster) in de volgende vaste, 3 lossen, (v-steek, 3 lossen) 2x. Herhaal * nog 2x. Halve vaste in het eerste cluster. Hecht af. (8 v-steken, 8 clusters, 12 3-lossenruimtes)

De aan-elkaar-zet-methode van Iris leent zich niet zo goed voor lossen in de laatste toer. Daarom heeft Iris geen lossen gehaakt op de randen (wel in de hoeken), maar in plaats daarvan een halfstokje in de clusters en de stokjes. Kies zelf welke laatste toer het beste bij JOUW deken past 🙂

Toer 6

met kleur D: hecht aan met een halve vaste in een willekeurige hoeklossenruimte, 2 lossen (telt als halfstokje), (2 halfstokjes, 2 lossen, 3 halfstokjes) in dezelfde lossenruimte, 1 losse, (3 halfstokjes in de volgende 3-lossenruimte, 1 losse) 3x, * (3 halfstokjes, 2 lossen, 3 halfstokjes) in de hoeklossenruimte, 1 losse, (3 halfstokjes in de volgende 3-lossenruimte, 1 losse) 3x, Herhaal * nog 2x, halve vaste in de tweede beginlosse. (60 halfstokjes, 16 1-lossenruimtes)

Iris haakte deze granny in de kleuren Amethyst, Lavender en Sapphire.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina