CAL – #317

Een Mooi Gebaar CAL – #317 – 13 november

Toer 1

(verkeerde kant van het werk): Haak in een magische cirkel: 1 losse, 8 halfstokjes. Halve vaste in het eerste halfstokje en wissel naar kleur A.

Toer 2

keer het werk, beginstokje in de eerste steek, *2 stokjes in de volgende steek, (stokje, 3 lossen, stokje) in de volgende steek. Herhaal * 2x, 2 stokjes in de volgende steek, (stokje, 3 lossen) in dezelfde steek als het beginstokje. Halve vaste in het eerste stokje en wissel naar kleur B.

Toer 3

keer het werk, halve vaste in de lossenruimte, 1 losse, vaste in dezelfde ruimte, *vaste in de volgende steek, 8 lossen, vaste in de volgende 2 steken, 8 lossen, vaste in volgende steek, (vaste 2 lossen, vaste) in de lossenruimte. Herhaal * 3x, maar sla de laatste hoek over. Vaste, 2 lossen in de dezelfde lossenruimte als de eerste vaste van deze toer. Halve vaste in de eerste vaste en wissel naar kleur A.

Toer 4

keer het werk, halve vaste in de hoeklossenruimte, beginstokje in dezelfde ruimte, *(stokje in de volgende 2 steken, 8-lossenruimte overslaan)2x, stokje in de volgende 2 steken, (stokje, 3 lossen, stokje) in de hoeklossenruimte. Herhaal * 3x, maar haak het laatste stokje niet. Halve vaste in het eerste stokje en wissel naar kleur C. Zorg dat alle 8-lossenruimten van toer 3 aan de voorkant van het werk zitten.

Toer 5

Keer het werk, halve vaste in de hoeklossenruimte, 1 losse, vaste in dezelfde ruimte. *vaste in elke steek tot aan de hoek (vaste, 2 lossen, vaste) in de hoeklossenruimte. Herhaal * 3x, maar sla de laatste vaste over. Halve vaste in de eerste vaste en wissel naar kleur A.

Toer 6

keer het werk, halve vaste in de hoeklossenruimte, (beginstokje, stokje) in dezelfde ruimte, * stokje in de volgende 3 steken, pak nu het lusje van de 8-lossenruimte van toer 3 en draai het 1x, haak nu door deze lus een stokje in de volgende steek, 2 stokjes, nog een stokje door de 8-lussenruimte op dezelfde manier, 3 stokjes, (2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes) in de hoeklossenruimte. Herhaal * nog 3x, maar sla de laatste 2 stokjes over. Halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 7

Haak een vaste in elke steek. In de hoeklossenruimte: (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten). Halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Opaline Glass, Blue Lake en Lavender.