Skip to Content

CAL – #317

CAL – #317

Een Mooi Gebaar CAL – #317 – 13 november

Toer 1

(verkeerde kant van het werk): Haak in een magische cirkel: 1 losse, 8 halfstokjes. Halve vaste in het eerste halfstokje en wissel naar kleur A.

Toer 2

keer het werk, beginstokje in de eerste steek, *2 stokjes in de volgende steek, (stokje, 3 lossen, stokje) in de volgende steek. Herhaal * 2x, 2 stokjes in de volgende steek, (stokje, 3 lossen) in dezelfde steek als het beginstokje. Halve vaste in het eerste stokje en wissel naar kleur B.

Toer 3

keer het werk, halve vaste in de lossenruimte, 1 losse, vaste in dezelfde ruimte, *vaste in de volgende steek, 8 lossen, vaste in de volgende 2 steken, 8 lossen, vaste in volgende steek, (vaste 2 lossen, vaste) in de lossenruimte. Herhaal * 3x, maar sla de laatste hoek over. Vaste, 2 lossen in de dezelfde lossenruimte als de eerste vaste van deze toer. Halve vaste in de eerste vaste en wissel naar kleur A.

Toer 4

keer het werk, halve vaste in de hoeklossenruimte, beginstokje in dezelfde ruimte, *(stokje in de volgende 2 steken, 8-lossenruimte overslaan)2x, stokje in de volgende 2 steken, (stokje, 3 lossen, stokje) in de hoeklossenruimte. Herhaal * 3x, maar haak het laatste stokje niet. Halve vaste in het eerste stokje en wissel naar kleur C. Zorg dat alle 8-lossenruimten van toer 3 aan de voorkant van het werk zitten.

Toer 5

Keer het werk, halve vaste in de hoeklossenruimte, 1 losse, vaste in dezelfde ruimte. *vaste in elke steek tot aan de hoek (vaste, 2 lossen, vaste) in de hoeklossenruimte. Herhaal * 3x, maar sla de laatste vaste over. Halve vaste in de eerste vaste en wissel naar kleur A.

Toer 6

keer het werk, halve vaste in de hoeklossenruimte, (beginstokje, stokje) in dezelfde ruimte, * stokje in de volgende 3 steken, pak nu het lusje van de 8-lossenruimte van toer 3 en draai het 1x, haak nu door deze lus een stokje in de volgende steek, 2 stokjes, nog een stokje door de 8-lussenruimte op dezelfde manier, 3 stokjes, (2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes) in de hoeklossenruimte. Herhaal * nog 3x, maar sla de laatste 2 stokjes over. Halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 7

Haak een vaste in elke steek. In de hoeklossenruimte: (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten). Halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Opaline Glass, Blue Lake en Lavender.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina