CAL – #314

Een Mooi Gebaar CAL – #314 – 10 november

Puffsteken! Jippiej! Ik vind die er altijd zo gezellig uit zien, jullie ook? (En ook een stuk beter te maken dan die ellendige bullionsteken ;)!) De puffsteken in de eerste toer bestaan uit 5 lussen: draad omslaan, naald in steek/ruimte, lusje ophalen (drie lusjes op de naald), draad omslaan, naald in steek/ruimte, lusje ophalen (vijf lusjes op de naald), draad omslaan en door alle lusjes heenhalen.

De puffsteken in de tweede toer bestaan uit 7 lussen, dus daar doe je nog één extra (omslaan, insteken, ophalen).

Toer 1

Haak in een magische cirkel: 8x (puff, 1 losse) (bestaande uit 5 lussen). Halve vaste in de eerste puff.

Toer 2

Haak in elke 1-lossenruimte een puff (bestaande uit 7 lussen). Haak tussen de puffs 2 lossen. Halve vaste in de eerste puff. Hecht af.


Toer 3

Hecht aan in een willekeurige 2-lossenruimte: 3 vasten in de eerste lossenruimte, (5 vasten in de volgende lossenruimte) 7x, 2 vasten in dezelfde lossenruimte waar er al 3 in zitten. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 4

1 losse, vaste in dezelfde steek. *6 lossen, 4 steken overslaan, vaste in de volgende steek (= de middelste steek in een lossenruimte). Herhaal * nog 6 x, 2 lossen, stokje in de eerste vaste.

Toer 5

Halve vaste in eerste twee lossen, vaste in dezelfde lossenruimte. *5 lossen, vaste in het midden van de volgende lossenruimte, 7 lossen, vaste in het midden van de volgende lossenruimte. Herhaal * nog 2x. 5 lossen, vaste in het midden van de volgende lossenruimte, 3 lossen, dubbelstokje in de eerste vaste.

Toer 6

Halve vaste naar lossenruimte, 2 lossen, 4 halfstokjes in dezelfde lossenruimte. 5 halfstokjes in elke 5-lossenruimte. In elke 7-lossenruimte: (5 halfstokjes, 2 lossen, 5 halfstokjes. Halve vaste in de tweede beginlosse.

Toer 7

1 losse, halfstokje in dezelfde steek, 14 halfstokjes. *(2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes in de hoekruimte), 15 halfstokjes. Herhaal * nog 2x, (2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes in de hoekruimte. Halve vaste in het eerste halfstokje en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Amethyst, Opaline Glass en Blue Lake.

Volg mij voor meer gave haakpatronen!

1 reactie op “CAL – #314”

  1. De eerste 2 halve vasten in toer 5 horen daar niet thuis daar je in toer 4 al op de juiste plek bent geeindigt door de 2 lossen en het stokje.

Reacties zijn uitgeschakeld.