Een Mooi Gebaar CAL – #314 – 10 november

Puffsteken! Jippiej! Ik vind die er altijd zo gezellig uit zien, jullie ook? (En ook een stuk beter te maken dan die ellendige bullionsteken ;)!) De puffsteken in de eerste toer bestaan uit 5 lussen: draad omslaan, naald in steek/ruimte, lusje ophalen (drie lusjes op de naald), draad omslaan, naald in steek/ruimte, lusje ophalen (vijf lusjes op de naald), draad omslaan en door alle lusjes heenhalen.

De puffsteken in de tweede toer bestaan uit 7 lussen, dus daar doe je nog één extra (omslaan, insteken, ophalen).

Toer 1

Haak in een magische cirkel: 8x (puff, 1 losse) (bestaande uit 5 lussen). Halve vaste in de eerste puff.

Toer 2

Haak in elke 1-lossenruimte een puff (bestaande uit 7 lussen). Haak tussen de puffs 2 lossen. Halve vaste in de eerste puff. Hecht af.


Toer 3

Hecht aan in een willekeurige 2-lossenruimte: 3 vasten in de eerste lossenruimte, (5 vasten in de volgende lossenruimte) 7x, 2 vasten in dezelfde lossenruimte waar er al 3 in zitten. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 4

1 losse, vaste in dezelfde steek. *6 lossen, 4 steken overslaan, vaste in de volgende steek (= de middelste steek in een lossenruimte). Herhaal * nog 6 x, 2 lossen, stokje in de eerste vaste.

Toer 5

Halve vaste in eerste twee lossen, vaste in dezelfde lossenruimte. *5 lossen, vaste in het midden van de volgende lossenruimte, 7 lossen, vaste in het midden van de volgende lossenruimte. Herhaal * nog 2x. 5 lossen, vaste in het midden van de volgende lossenruimte, 3 lossen, dubbelstokje in de eerste vaste.

Toer 6

Halve vaste naar lossenruimte, 2 lossen, 4 halfstokjes in dezelfde lossenruimte. 5 halfstokjes in elke 5-lossenruimte. In elke 7-lossenruimte: (5 halfstokjes, 2 lossen, 5 halfstokjes. Halve vaste in de tweede beginlosse.

Toer 7

1 losse, halfstokje in dezelfde steek, 14 halfstokjes. *(2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes in de hoekruimte), 15 halfstokjes. Herhaal * nog 2x, (2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes in de hoekruimte. Halve vaste in het eerste halfstokje en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Amethyst, Opaline Glass en Blue Lake.