Skip to Content

CAL – #315

CAL – #315

Een Mooi Gebaar CAL – #315 – 11 november

Met geel garen:

Toer 1

2 lossen, haak 6 vasten in  de eerste losse. Halve vaste in de achterste lus van de eerste vaste.

Toer 2

3 lossen (telt als stokje), werk alleen in de achterste lussen: (2 stokjes in 1 steek, 1 stokje in volgende steek) 2x, 2 stokjes in de laatste steek. Halve vaste in de derde beginlosse en hecht af. (9 stokjes)

Toer 3

Vouw nu de toer met stokjes naar achteren zodat je de voorste lussen van de steken van toer 1 ziet, met het hart van de bloem naar je toe. Hecht aan in een willekeurige steek met een halve vaste in een voorste lus, in dezelfde steek: 2 vasten, daarna in elke voorste lus 2 vasten. Halve vaste in de eerste vaste. (12 vasten)

Toer 4

Keer het werk, zodat je de binnenkant van de bloem naar je toe hebt: 4 lossen, in dezelfde steek (3 dubbelstokjes, 4 lossen, halve vaste), halve vaste in de volgende steek, halve vaste in de volgende steek, 4 lossen, in dezelfde steek (3 dubbelstukjes,  4 lossen, halve vaste). Maak op deze manier 6 bloemblaadjes en hecht af.

Wissel nu van kleur, start met de verkeerde kant naar je toe:

Toer 1

Hecht aan met een halve vaste in een willekeurige steek van toer 1: maak nu een vierkant met 4x (3 lossen en een halve vaste).

Toer 2

met de goede kant van de bloem naar je toe: in elke 3-lossenruimte: (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes. Halve vaste in het eerste stokje.

Toer 3

1 losse, 3 stokjes in de ruimte tussen de 3-stokjesgroepen, *(3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes) in de hoeklossenruimte, in de ruimte tussen de 3-stokjesgroepen: 3 stokjes. Herhaal * 3x, maar sla de laatste 3 stokjes over. Halve vaste in het eerste stokje.

Toer 4

1 losse, 3 stokjes in de ruimte tussen de 3-stokjesgroepen, *3 stokjes in de ruimte tussen de 3-stokjesgroepen, in de hoeklossenruimte (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes), 3 stokjes in de ruimte tussen de 3-stokjesgroepen. Herhaal * 3x, maar sla de laatste 3 stokjes over. Halve vaste in eerste stokje en hecht af.

Toer 5

Haak een stokje in elke steek rondom en in de ruimtes tussen de 3-stokjesgroepen. In de hoeklossenruimtes: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes). Halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Sapphire, Lavender en Amethyst.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina