CAL – #315

Een Mooi Gebaar CAL – #315 – 11 november

Met geel garen:

Toer 1

2 lossen, haak 6 vasten in  de eerste losse. Halve vaste in de achterste lus van de eerste vaste.

Toer 2

3 lossen (telt als stokje), werk alleen in de achterste lussen: (2 stokjes in 1 steek, 1 stokje in volgende steek) 2x, 2 stokjes in de laatste steek. Halve vaste in de derde beginlosse en hecht af. (9 stokjes)

Toer 3

Vouw nu de toer met stokjes naar achteren zodat je de voorste lussen van de steken van toer 1 ziet, met het hart van de bloem naar je toe. Hecht aan in een willekeurige steek met een halve vaste in een voorste lus, in dezelfde steek: 2 vasten, daarna in elke voorste lus 2 vasten. Halve vaste in de eerste vaste. (12 vasten)

Toer 4

Keer het werk, zodat je de binnenkant van de bloem naar je toe hebt: 4 lossen, in dezelfde steek (3 dubbelstokjes, 4 lossen, halve vaste), halve vaste in de volgende steek, halve vaste in de volgende steek, 4 lossen, in dezelfde steek (3 dubbelstukjes,  4 lossen, halve vaste). Maak op deze manier 6 bloemblaadjes en hecht af.

Wissel nu van kleur, start met de verkeerde kant naar je toe:

Toer 1

Hecht aan met een halve vaste in een willekeurige steek van toer 1: maak nu een vierkant met 4x (3 lossen en een halve vaste).

Toer 2

met de goede kant van de bloem naar je toe: in elke 3-lossenruimte: (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes. Halve vaste in het eerste stokje.

Toer 3

1 losse, 3 stokjes in de ruimte tussen de 3-stokjesgroepen, *(3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes) in de hoeklossenruimte, in de ruimte tussen de 3-stokjesgroepen: 3 stokjes. Herhaal * 3x, maar sla de laatste 3 stokjes over. Halve vaste in het eerste stokje.

Toer 4

1 losse, 3 stokjes in de ruimte tussen de 3-stokjesgroepen, *3 stokjes in de ruimte tussen de 3-stokjesgroepen, in de hoeklossenruimte (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes), 3 stokjes in de ruimte tussen de 3-stokjesgroepen. Herhaal * 3x, maar sla de laatste 3 stokjes over. Halve vaste in eerste stokje en hecht af.

Toer 5

Haak een stokje in elke steek rondom en in de ruimtes tussen de 3-stokjesgroepen. In de hoeklossenruimtes: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes). Halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Sapphire, Lavender en Amethyst.

Volg mij voor meer gave haakpatronen!