Skip to Content

CAL – #31

CAL – #31

Een Mooi Gebaar CAL – #31 – 31 januari

De eerste maand zit er al op! Wat is het snel gegaan. Hoe vond je het tot nu toe? Verander je iets voor de volgende maand? Hoeveel garen heb je al verbruikt?


Wat een feestje om al jullie prachtige dekens te zien! Jullie hebben massaal gereageerd op mijn Facebookpagina met de voortgang van jullie dekens. Wat een pareltjes zitten er tussen! En wat worden ze ontzettend beïnvloed door de kleur waarmee ze gehaakt zijn… Heel erg bedankt voor alle foto’s, ik word er ongelofelijk blij en gemotiveerd van om weer door te gaan…

Het ontwerpen/patronen schrijven/foto’s maken van patronen is tot eind mei klaar. Mijn eigen deken is tot eind februari klaar. We hebben dus wat speling, maar moeten er hard aan blijven trekken om bij te blijven.


Dit vierkant is gehaakt in de kleur Orchid (52) met een Fuchsia (49) bloemetje.


Toer 1

Magische ring met daarin: 4 lossen. (stokje, 1 losse) x 7. Halve vaste in derde beginlosse. Halve vaste in lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 2

3 lossen, 4 stokjes in lossenruimte. Haal de naald uit het lusje, doe de naald door de derde beginlosse en haal het lusje naar voren om een popcornsteek te maken. *3 lossen. In de volgende lossenruimte: 5 stokjes, naald uit lusje, naald in bovenkant van het eerste stokje, lusje op de naald en naar voren trekken. Herhaal vanaf * rondom. 3 lossen, halve vaste in derde beginlosse. Halve vaste in lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 3

3 lossen, 2stokjescluster, 2 lossen, 3stokjescluster in dezelfde lossenruimte. *2 lossen, (3stokjescluster, 2 lossen, 3stokjescluster) in volgende 3-lossenruimte. Herhaal vanaf * rondom. 3 lossen, halve vaste in begincluster, halve vaste in lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 4

3 lossen, stokje in dezelfde ruimte. *3 halfstokjes in volgende lossenruimte. 3 stokjes in volgende lossenruimte. Voor de hoek: 3 dubbelestokjes, 2 lossen, 3 dubbelestokjes. 3 stokjes in volgende lossenruimte. Herhaal vanaf * rondom. Eindig met stokje in eerste ruimte, halve vaste in derde beginlosse.

Toer 5

1 losse, vaste in elke steek met (vaste, 2 lossen, vaste) in de hoeken. Hecht af en werk de draadjes weg.

Tadaah! De hele maand januari is klaar! Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Plien

Thursday 2nd of February 2023

Ik vind het elke dag weer een feestje. Super om bijna elke dag weer iets nieuws te leren en verwonderd te zijn hoe er weer zo'n leuke granny aan je haaknaald hangt :-) Ik loop nog wel wat dagen achter, maar dat geeft niet. Op vrije dagen haal ik dat vast wel in en anders ben ik gewoon wat later klaar. Dank Iris voor dit geweldige leuke project!!!!!