Skip to Content

CAL – #301

CAL – #301

Een Mooi Gebaar CAL – #301 – 28 oktober

Wat een leukie is dit weer! Gehaakt in de kleuren Turqoise, Sapphire en Clematis.

Speciale steken
Popcorn: 6stokjespopcorn
Picot: 3 lossen, halve vaste in derde losse vanaf de haaknaald

Toer 1 

Magische ring met daarin 3 lossen, 15 stokjes in de ring. Halve vaste in derde beginlosse. [16 stokjes]

Toer 2

3 lossen, 5 stokjes in dezelfde steek, maak popcorn af door derde beginlosse. *2 lossen, volgende steek overslaan, popcorn in volgende steek. Herhaal vanaf * rondom, 2 lossen, halve vaste in beginpopcorn. Hecht af. [8 popcorns, 8 2-lossenruimtes]

Toer 3 

Hecht aan met een nieuwe kleur met staand-stokje in 2-lossenruimte, 4 stokjes in dezelfde ruimte. *vaste in popcorn, 5 stokjes in volgende ruimte. Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in staand-stokje. Hecht af. [8 schelpen]

Toer 4

Hecht aan met staand-stokje in vaste, 6 stokjes in dezelfde steek. *vaste in middelste steek van schelp, 7 stokjes in volgende vaste. herhaal vanaf * rondom, halve vaste in staand-stokje. [8 schelpen]. Hecht af.

Toer 5 

Hecht met een staande-vaste aan in een willekeurige vaste. *5 lossen, schelp overslaan, vaste in volgende vaste. Herhaal vanaf * rondom. Halve vaste in beginvaste om toer te sluiten.

Toer 6

3 lossen, (2 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in dezelfde steek. (2 halfstokjes, 2 vasten) in volgende lossenruimte, (2 vasten, 2 halfstokjes in volgende lossenruimte. (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in vaste. Herhaal rondom.

Toer 7

Vaste in elke steek met (2 vasten, 1 losse, 2 vasten) in de hoekruimtes.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Nathalie

Friday 13th of March 2020

In toer 5 eindig je met een halve vaste in de eerste vaste en begint toer 6 dat je in diezelfde steek moet beginnen. Lijkt mij dat je eerst een halve vaste naar de lossenruimte moet doen en daar dan die steken moet maken daar de rest van toer 6 alleen maar in de lossenruimtes zijn.

Comments are closed.