Skip to Content

CAL – #302

CAL – #302

Een Mooi Gebaar CAL – #302 – 29 oktober

De voorbeeldgranny is gehaakt in de kleuren Violet en Clematis.

Toer 1

4 lossen, 15 stokjes in eerst gehaakte losse. Halve vaste in vierde beginlosse om toer te sluiten. (16 stokjes)

Toer 2

(3 lossen, stokje, 1 losse, 2 stokjes) in dezelfde steek. [Stokje in 3 steken, 2 stokjes in volgende steek, 1 losse, 2 stokjes in dezelfde steek (hoek gemaakt) x 3. Stokje in laatste 3 steken. Halve vaste in derde beginlosse.

Toer 3 

Steek met halve vasten over naar de hoek. (3 lossen, stokje, 1 losse, 2 stokjes) voor de eerste hoek. [*Stokje in 3 steken. Reliëfdubbelstokje-voor om de stam van het derde stokje van de hoek van toer 2 aan de rechterkant van je werk. (Het stokje dat je maakte na de 1-lossenruimte is dat dus). Stokje in 2 steken, volgende stokje overslaan, reliëfdubbelstokje-voor om 2e stokje van de hoek van toer 2 aan de linkerkant van je werk. (het stokje dat je voor de 1-lossenruimte maakte dus). Werk achter het reliëfdubbelstokje-voor langs dat je net haakte, stokje in overgeslagen stokje. Stokje in bovenkant van het stokje waar het reliëfdubbelstoje-voor in zit*. (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in 1-lossenruimte] Herhaal 3 keer. Herhaal van * tot * nog één keer en halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. (44 stokjes, 8 reliëfdubbelstokjes-voor).

Toer 4

Halve vasten naar hoek. (3 lossen, stokje, 1 losse, 2 stokjes) in hoekruimte. [*Stokje in 3 steken. Reliëfdubbelstokje-voor om stam van derde stokje van de hoek in toer 3 (naar rechts). Stokje in 8 steken, één stokje overslaan, reliëfdubbelstokje-voor om stam van tweede stokje van hoek van toer 3 (naar links). Werk achter het reliëfdubbelstokje-voor dat je net haakte, stokje in overgeslagen stokje, stokje in bovenkant van stokje waar reliëfdubbelstokje-voor omheen zit.* (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in hoek]. Herhaal 3 x. Herhaal daarna van * tot * nog één keer. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. (68 stokjes, 8 reliëfdubbelstokjes-voor).

Toer 5

Vaste in elke steek met (vaste, 2 lossen, vaste) in delke hoekruimte. Halve vaste in eerste vaste, hecht af. Werk de draadjes weg en geniet even écht van je kunstwerkje 😉

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina