Skip to Content

CAL – #278

CAL – #278

Een Mooi Gebaar CAL – #278 – 5 oktober

Crepe Myrtle is onderdeel van de Vibrant Vintage CAL Reboot van CypressTextiles. Schitterend he? Iris haakte deze granny in de kleur Sapphire.

  • beginstokje (vaste, 1 losse) – telt als stokje
  • begin4samengehaaktestokjes beginstokje, (sla de draad om de naald en steek in de volgende steek, sla de draad om en haal een lusje op, sla de draad om en haal door twee lusjes) 3 keer, sla de draad om en haal door alle 4 de lusjes op de naald.
  • 4samengehaaktestokjes (sla de draad om, naald in volgende steek, sla de draad om, haal een lusje op, sla de draad om, haal door 2 lusjes heen) 4 keer, sla de draad om, haal door alle 5 de lusjes heen
  • puffsteek (sla de draad om, naald in steek, sla om en haal een lusje op) 3 keer, sla om en haal door alle lusjes heen.

Toer 1

Magische ring, beginstokje, 11 stokjes in de ring, halve vaste in beginstokje. [12 stokjes]

Toer 2

Verleng de lus tot puff hoogte, (puffsteek in volgende steek, 2 lossen) 12 keer, halve vaste in eerste losse van toer. [12 puffsteken, 12 ruimtes].

Toer 3

Beginstokje in ruimte, (3 stokjes in dezelfde ruimte, stokje in volgende ruimte) 12 keer, laatste steek overslaan, halve vaste in beginstokje. [48 stokjes]

Toer 4

begin4samengehaaktestokjes over eerste 4 steken inclusief de steek waarmee je de toer sloot, (4 lossen, 4samengehaaktestokjes) 11 keer, 4 lossen, halve vaste in begin4samengehaaktestokjes. [12 4samengehaaktestokjes, 12 ruimtes]

Toer 5

halve vaste in eerste 2 lossen, beginstokje in ruimte, (3 lossen, 3 stokjes in dezelfde ruimte, 4 vasten in volgende ruimte, vaste in 4samengehaaktestokjes, 4 vasten in volgende ruimte, 3 stokjes in volgende ruimte) 4 keer, laatste steek overslaan, halve vaste in beginstokje. [24 stokjes, 36 vasten, 4 ruimtes]

Toer 6

(5 vasten in hoekruimte, 15 vasten) 4 keer, halve vaste in eerste steek. [80 vasten].

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Margreet

Friday 5th of October 2018

wat leuk hoorde het via kennis dat dit op fasebook te volgen en te zien was helemaal blij ,ook al heel wat spreien gemaakt voor de grootste gehaakte dekens, nu wat anders onder de haaknaald.

Iris van Meer

Saturday 6th of October 2018

Wat ontzettend leuk Margreet! Welkom bij de club :)

Comments are closed.