CAL – #27

De granny wordt gemaakt met vier kleuren. Hij ziet er ingewikkeld uit, maar ik hoop dat het jullie lukt om ‘m ook te maken. Je gebruikt driedubbelreliëfstokjes. Die hebben we nog niet gehad ;)!

In deze granny worden de kleuren Opaline Glass (74), Turqoise (65), Amethyst (58) en Sapphire (68).

Toer 1 (kleur A):

Magische ring met daarin: 3 lossen, 2 stokjes. (2 lossen, 3 stokjes in de ring) x 3. 2 lossen, halve vaste in derde beginlosse. Hecht af.

Toer 2 (kleur B):

Hecht met een staand-stokje aan in één van de hoeken. (2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in dezelfde ruimte voor de hoek. 1 losse, (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in de volgende 3 hoeken. Halve vaste in staand-stokje. Hecht af.

Dit is een ingewikkelde toer. Je gaat een driedubbelreliëfstokje-voor maken om steken van toer 1. Tussendoor maak je steeds stokjes in toer 2. Lees rustig en werk mee.

Toer 3 (kleur C):

Hecht met een staand-stokje aan in één van de hoeken.  *Driedubbelreliëfstokje-voor om het stokje vóór de lossenruimte in toer 1. Stokje in dezelfde lossenruimte van toer 2. 2 lossen, stokje in dezelfde lossenruimte van toer 2. Driedubbelreliëfstokje-voor om volgende stokje van toer 1. stokje in dezelfde lossenruimte van toer 2. Nu heb je één hoek gemaakt. 1 losse, stokje in volgende 1-lossenruimte van toer 2. Driedubbelreliëfstokje-voor in volgende stokje van toer 1. Stokje in dezelfde 1-lossenruimte van toer 2. 1 losse, stokje in volgende hoekruimte van toer 2. Herhaal vanaf * rondom. Halve vaste in derde beginlosse. Hecht af..

 

Toer 4 (kleur D):

Hecht met een staand-stokje aan in één van de hoeken. (2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in dezelfde ruimte. 1 losse, (3 stokjes in volgende lossenruimte) x 2, 1 losse, dan (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in de hoek. Halve vaste in staand-stokje. Halve vasten naar de hoek.

Toer 5 (kleur D):

3 lossen, 2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes in dezelfde hoekruimte. *1 losse, driedubbelreliëfstokje om het onderliggende driedubbelreliëfstokje van toer 3. 2 stokjes in 1-lossenruimte van toer 4. 1 losse, stokje in volgende ruimte tussen de stokjesgroepen van toer 4, dan driedubbelreliëfstokje om het middenstokje van toer 3. Nog een stokje in dezelfde ruimte van toer 4. 1 losse, 2 stokjes in volgende 1-lossenruimte van toer 4. Driedubbelreliëfstokje om volgende driedubbelreliëfstokje van toer 3. 1 losse, (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in de hoek. Herhaal vanaf * rondom. Halve vaste in derde beginlosse. Check de oppervlakte van je granny, hecht af en werk draadjes weg.

1 reactie op “CAL – #27”

  1. ik vond het wel jammar dat er niet zoveel fotos bij stonden als bij de andere lapjes, maar het is weer gelukt.

Reacties zijn uitgeschakeld.