Skip to Content

CAL – #25

Een Mooi Gebaar CAL – #25 – 25 januari

Vandaag maken we een mooie zonnebloem. Ik ben wel weer toe aan de lente, maar het lijkt nog even winter te blijven. Daarom maar wat bloempjes in de grannydeken!

In dit voorbeeld worden de kleuren Violet (53), Lilac (55) en Amethyst (58) gebruikt.


Toer 1

Magische ring met daarin: 3 lossen, 11 stokjes. Halve vaste in derde beginlosse.

Toer 2

3 lossen, stokje in dezelfde steek. 2 stokjes in elke steek rondom. Halve vaste in de voorste lus van de derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 3

Werk alleen in de voorste lussen. *5 lossen, halve vaste in tweede losse vanaf de naald, vaste in volgende losse, halfstokje in volgende twee lossen. Halve vaste in volgende steek van toer 2, alleen in de voorste lus.* Maak op deze manier 24 blaadjes. Bij het laatste blaadje maak je een halve vaste aan het begin van het eerst blaadje. Hecht af.

Toer 4

Werk alleen in de achterste lussen van toer 2. Hecht aan met je nieuwe kleur. 4 lossen, 2 stokjes in dezelfde steek. *1 losse, steek overslaan, 3 stokjes in volgende steek, 1 losse, steek overslaan, 2 stokjes en een dubbelstokje in de volgende steek. 3 lossen, steek overslaan, dubbelstokje en 2 stokjes in volgende steek. Herhaal vanaf * rondom. Eindig met drie lossen en een halve vaste in vierde beginlosse.

Toer 5

4 lossen, 3 stokjes in volgende lossenruimte. *(1 losse, 3 stokjes in volgende lossenruimte) tot de hoek. 1 losse. In de hoek: 3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes. Herhaal vanaf * rondom. In de laatste hoek doe je nog 3 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes. Halve vaste aan derde beginlosse.

Kijk hier of je granny al groot genoeg is en maak eventueel nog een rondje met vasten, halve stokjes of stokjes. In de hoek doe je dan (2 steken, 2 lossen, 2 steken). Ik had nog een toer halve stokjes nodig om de goede oppervlakte te bereiken.

Toer 6

2 lossen, halfstokje in elke steek en 1-lossenruimte, met (2 halfstokjes, 2 lossen, 2 halfstokjes) in de hoekruimtes. Halve vaste in tweede beginlosse om toer te sluiten. Hecht af en werk de draadjes weg.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

 

Elfie

Friday 17th of January 2020

In toer 4 staat een foutje. Daar zijn 3 stokjes vergeten.

Iris van Meer

Friday 17th of January 2020

Ojee! Waar moeten die 3 stokjes dan tussen? Bedankt voor het melden!

Comments are closed.
Haakinspiratie én 15% korting

Mis nooit meer een haakpatroon! Eens per week ontvang je een prikkelende email met de gaafste haakpatronen.

Voer je email adres in en krijg een 15% kortingsbon voor de hele website in je inbox als welkomstcadeau!