CAL – #241

Een Mooi Gebaar CAL – #241 – 29 augustus

Start met een ketting van 13 lossen.

Toer 1: Haak een vaste in de tweede losse vanaf de naald. Daarna nog 11 vasten.

Toer 2: Werk deze toer alleen in de achterste lus: 1 losse, keer het werk, 12 vasten.

Toer 3: werk deze toer alleen in de voorste lus: 1 losse, keer het werk, 12 vasten.

Toer 4: Herhaal toer 2, hecht af en werk draadjes weg.

Toer 5: 3 steken overslaan. Hecht aan in de achterste lus van de volgende steek, 1 losse, vaste in dezelfde steek en in de volgende vijf steken. Laat de laatste drie steken rusten. (6 steken)

Toer 6: 1 losse, keer het werk, 6 vasten in de voorste lus.

Toer 7: 1 losse, keer het werk, 6 vasten in de achterste lus. Hecht af.

Rand om de cake: 40 vasten evenredig verdeeld rondom de cake: hecht aan in de bovenste steek rechts, 1 losse, 6 vasten, in de eerste zijkant 3 vasten, 4 vasten op de eerste laag, aan de zijkant 4 vasten, aan de onderzijde 12 vasten, aan de zijkant 4 vasten, op de eerste laag 4 vasten, 3 vasten op de laatste zijkant. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 8: Hecht aan in de bovenste steek rechts van de bovenkant van de cake: 1 losse, vaste in dezelfde steek, 4 lossen, 4 steken overslaan, vaste, 4 lossen, 2 steken overslaan, vaste, 4 lossen, 3 steken overslaan, vaste, 4 lossen, 3 steken overslaan, vaste (4 lossen, 2 steken overslaan, vaste) 5x, 4 lossen, 3 steken overslaan, vaste, 4 lossen, 2 steken overslaan, vaste, 4 lossen, laatste steek overslaan, halve vaste in de eerste vaste.

Toer 9: ga met een halve vaste naar de 4-lossenruimte, 1 losse, vaste in dezelfde lossenruimte, *4 lossen, vaste in de volgende lossenruimte. Herhaal * rondom. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 10: ga met een halve vaste naar de 4-lossenruimte, 3 lossen (=stokje), 3 stokjes in dezelfde lossenruimte, *(4 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes) in de volgende lossenruimte, 4 stokjes in de volgende 2 lossenruimtes. Herhaal * rondom. Halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 11: haak een vaste in elke steek en in de hoekruimten: 1 vaste, 2 lossen, 1 vaste. Hecht af en werk de draadjes weg.

 

Plooien aan de zijkant van de taart
Keer het vierkantje ondersteboven. Werk nu in de voorste lussen van de onderkant van de cake: vaste in de eerste steek, *3 lossen, vaste. Herhaal * tot aan het einde. Hecht af.

Kandelaar:

Toer 1: Hecht aan in de tweede vrije vaste bovenop de cake: 1 losse, vaste in dezelfde steek en in de volgende steek.

Toer 2: 1 losse, keer het werk, vaste in twee steken.

Hecht af.

Met geel: hecht aan in de steek: 3 lossen, halve vaste in de volgende steek. Hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Sapphire, Purple Bordeaux, Orchid en Lilac.

 

 

1 reactie op “CAL – #241”

Reacties zijn uitgeschakeld.