Skip to Content

CAL- #218

CAL- #218

Een Mooi Gebaar CAL – #218 – 6 augustus

 

Toer 1

Haak in een magische ring: 5 lossen (= 1 stokje + 3 lossen). *stokje in de ring, 3 lossen*. herhaal tussen * nog 6 keer, sluit met een halve vaste in de tweede beginlosse.

Toer 2

Ga met een halve vaste naar de eerste lossenruimte. *in deze lossenruimte: vaste, stokje, dubbelstokje, stokje, vaste*. herhaal tussen * nog 7 keer, sluit met een halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 3

Hecht aan met een nieuwe kleur tussen 2 vasten van toer 2. 5 lossen (= 1 stokje + 3 lossen). Vaste in de achterste lus van het dubbelstokje van toer 2, 3 lossen *stokje tussen de vasten van toer 2. in de achterste lus van het volgende dubbelstokje: vaste, losse, vaste, losse, vaste**. Stokje tussen de volgende vaste van toer 2. 3 lossen, vaste in de achterste lus van het dubbelstokje van toer 2, 3 lossen*. herhaal tussen * twee keer en daarna nog een keer tot **. sluit met een halve vaste in de tweede beginlosse.

Toer 4

*in de 3-lossenruimte: een vaste, 2 stokjes, 1 dubbelstokje. 3 lossen, in de volgende 3-lossenruimte: dubbelstokje, 2 stokjes, vaste. tussen het stokje en de volgende vaste haak je 1 vaste. losse. In de 1-lossenruimte haak je een bobbelsteek van 5 halfstokjes (haak 5 halfstokjes en houd alle lussen op de naald, haal de draad om de naald en in 1 keer door alle lussen), 2 lossen. bobbelsteek in de volgende 1-lossenruimte, 1 losse, een vaste tussen de volgende vaste en stokje*. herhaal tussen * 3 keer. Sluit met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 5

Hecht aan in een hoeklossenruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes), 4 stokjes, 1 halfstokje, vaste in bobbelsteek, 2 vasten in de 2-lossenruimte, vaste in bobbelsteek, 1 halfstokje, 4 stokjes.

Iris haakte deze granny in de kleuren Turqoise, Plum en Amethyst.