Skip to Content

CAL- #218

CAL- #218

Een Mooi Gebaar CAL – #218 – 6 augustus

 

Toer 1

Haak in een magische ring: 5 lossen (= 1 stokje + 3 lossen). *stokje in de ring, 3 lossen*. herhaal tussen * nog 6 keer, sluit met een halve vaste in de tweede beginlosse.

Toer 2

Ga met een halve vaste naar de eerste lossenruimte. *in deze lossenruimte: vaste, stokje, dubbelstokje, stokje, vaste*. herhaal tussen * nog 7 keer, sluit met een halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 3

Hecht aan met een nieuwe kleur tussen 2 vasten van toer 2. 5 lossen (= 1 stokje + 3 lossen). Vaste in de achterste lus van het dubbelstokje van toer 2, 3 lossen *stokje tussen de vasten van toer 2. in de achterste lus van het volgende dubbelstokje: vaste, losse, vaste, losse, vaste**. Stokje tussen de volgende vaste van toer 2. 3 lossen, vaste in de achterste lus van het dubbelstokje van toer 2, 3 lossen*. herhaal tussen * twee keer en daarna nog een keer tot **. sluit met een halve vaste in de tweede beginlosse.

Toer 4

*in de 3-lossenruimte: een vaste, 2 stokjes, 1 dubbelstokje. 3 lossen, in de volgende 3-lossenruimte: dubbelstokje, 2 stokjes, vaste. tussen het stokje en de volgende vaste haak je 1 vaste. losse. In de 1-lossenruimte haak je een bobbelsteek van 5 halfstokjes (haak 5 halfstokjes en houd alle lussen op de naald, haal de draad om de naald en in 1 keer door alle lussen), 2 lossen. bobbelsteek in de volgende 1-lossenruimte, 1 losse, een vaste tussen de volgende vaste en stokje*. herhaal tussen * 3 keer. Sluit met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 5

Hecht aan in een hoeklossenruimte: (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes), 4 stokjes, 1 halfstokje, vaste in bobbelsteek, 2 vasten in de 2-lossenruimte, vaste in bobbelsteek, 1 halfstokje, 4 stokjes.

Iris haakte deze granny in de kleuren Turqoise, Plum en Amethyst.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina