Skip to Content

CAL – #177

CAL – #177

Een Mooi Gebaar CAL – #177 – 26 juni

Deze granny is gehaakt in de kleuren Blue Lake, Clematis, Lavender en Opaline Glass.

Toer 1

4 lossen, 15 stokjes in eerste gehaakte losse. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten.

Toer 2

6 lossen (telt als stokje en 3-lossenruimte), *sla steek over, stokje in volgende steek. 3 lossen*. Herhaal rondom. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. Hecht af.

Toer 3

Hecht nieuwe kleur aan met staande-*vaste in 3-lossenruimte, halfstokje in dezelfde ruimte, 2 stokjes in dezelfde ruimte, halfstokje in dezelfde ruimte, vaste in dezelfde ruimte. Herhaal van * tot * in alle 3-lossenruimtes. Hecht af.

Toer 4

Hecht nieuwe kleur aan met een staand-*stokje tussen de vasten van twee blaadjes, 1 losse, dubbelstokje in dezelfde ruimte, 1 losse, stokje in dezelfde ruimte. Je hebt nu een hoek gemaakt. 1 losse, vaste tussen de twee stokjes van het volgende blaadje. 3 lossen. vaste tussen de twee stokjes van het volgende blaadje. 1 losse.* herhaal * nog 3x. Halve vaste in staand-stokje om toer te sluiten.

Toer 5

3 lossen. *2 stokjes in lossenruimte, (stokje, 2 lossen, stokje) in volgende dubbelstokje, 2 stokjes in lossenruimte. Stokje in stokje. 2 stokjes in lossenruimte, 4 stokjes in volgende lossenruimte, 2 stokjes in lossenruimte. Stokje in stokje.* Herhaal vanaf * rondom. Hecht af.

Toer 6

Hecht nieuwe kleur aan met een staande-vaste in hoekruimte. 4 lossen, vaste in dezelfde hoekruimte. *3 lossen, vaste in 3e stokje. In de hoek: vaste, 4 lossen, vaste.* Herhaal rondom. Halve vaste in eerste vaste. Hecht af.

Toer 7

Halve vaste in hoekruimte, 1 losse. In de hoeken doe je 5 vasten. 3 vasten in elke 3-lossenruimte. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten. Hecht af. Tadaah!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina