Skip to Content

CAL – #129

CAL – #129

Een Mooi Gebaar CAL – 9 mei – #129

 

Toer 1

Haak met kleur A een ring van 4 lossen en sluit met een halve vaste. *1 stokje (3 lossen voor het eerste stokje), 1 losse.* Herhaal van * tot * nog 7 keer. Sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse. Halve vaste naar lossenruimte. 

Toer 2

* (1 halfstokje, 1 stokje, 1 dubbelstokje, 1 stokje, 1 halfstokje) in elke lossenruimte. Je hebt nu in totaal 8 bloemblaadjes. Halve vaste in tweede beginlosse. Hecht af.

Toer 3

Hecht aan met een halve vaste aan de achterkant van het werk, bij het eerste stokje (= 3 lossen) van toer 1, * 5 lossen en een halve vaste in de achterkant bij het volgende stokje van toer 1. Herhaal * nog 7 keer. Je hebt nu 8 lossenbogen aan de achterkant van het werk.

Toer 4

*(1 vaste, 1 halfstokje, 1 stokje, 1 dubbelstokje, 1 stokje, 1 halfstokje, 1 vaste) in elke lossenboog. Herhaal * nog 7 keer. Je hebt nu 8 bloemblaadjes gehaakt achter de eerste bloemblaadjes.  Hecht af.

Toer 5

Hecht aan aan de achterkant van het werk, om de halve vaste van toer 3 heen. * 5 lossen en een halve vaste om de halve vaste van toer 3 heen. Herhaal vanaf * 7 keer. Halve vaste in eerste lossenruimte die je aan het begin van de toer haakte. Je hebt nu 8 lossenbogen aan de achterkant van het werk.

Toer 6

*(3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) om lossenboog, 1 losse, 3 stokjes in volgende lossenboog. Herhaal * nog 3 keer. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. 

Toer 7

Steek met halve vasten over naar de hoekruimte. *(3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de lossenruimte in de hoek. (1 losse, 3 stokjes in de lossenruimte) x 2, 1 losse. Herhaal vanaf * nog 3 keer. Halve vaste in derde beginlosse. 

Toer 8

1 vaste in elk stokje en in elke lossenruimte. In de hoekruimte: (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste). Onzichtbaar afhechten, en klaar is kees!

Iris haakte deze granny in de kleuren Violet, Clematis en Purple Bordeaux.