Skip to Content

CAL – #129

CAL – #129

Een Mooi Gebaar CAL – 9 mei – #129

 

Toer 1

Haak met kleur A een ring van 4 lossen en sluit met een halve vaste. *1 stokje (3 lossen voor het eerste stokje), 1 losse.* Herhaal van * tot * nog 7 keer. Sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse. Halve vaste naar lossenruimte. 

Toer 2

* (1 halfstokje, 1 stokje, 1 dubbelstokje, 1 stokje, 1 halfstokje) in elke lossenruimte. Je hebt nu in totaal 8 bloemblaadjes. Halve vaste in tweede beginlosse. Hecht af.

Toer 3

Hecht aan met een halve vaste aan de achterkant van het werk, bij het eerste stokje (= 3 lossen) van toer 1, * 5 lossen en een halve vaste in de achterkant bij het volgende stokje van toer 1. Herhaal * nog 7 keer. Je hebt nu 8 lossenbogen aan de achterkant van het werk.

Toer 4

*(1 vaste, 1 halfstokje, 1 stokje, 1 dubbelstokje, 1 stokje, 1 halfstokje, 1 vaste) in elke lossenboog. Herhaal * nog 7 keer. Je hebt nu 8 bloemblaadjes gehaakt achter de eerste bloemblaadjes.  Hecht af.

Toer 5

Hecht aan aan de achterkant van het werk, om de halve vaste van toer 3 heen. * 5 lossen en een halve vaste om de halve vaste van toer 3 heen. Herhaal vanaf * 7 keer. Halve vaste in eerste lossenruimte die je aan het begin van de toer haakte. Je hebt nu 8 lossenbogen aan de achterkant van het werk.

Toer 6

*(3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) om lossenboog, 1 losse, 3 stokjes in volgende lossenboog. Herhaal * nog 3 keer. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. 

Toer 7

Steek met halve vasten over naar de hoekruimte. *(3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de lossenruimte in de hoek. (1 losse, 3 stokjes in de lossenruimte) x 2, 1 losse. Herhaal vanaf * nog 3 keer. Halve vaste in derde beginlosse. 

Toer 8

1 vaste in elk stokje en in elke lossenruimte. In de hoekruimte: (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste). Onzichtbaar afhechten, en klaar is kees!

Iris haakte deze granny in de kleuren Violet, Clematis en Purple Bordeaux.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina