Skip to Content

CAL – #113

CAL – #113

Een Mooi Gebaar CAL – 23 april – #113

De verjaardag van mijn andere zus 🙂 Gefeliciteerd zussie, leuk dat je ook aan het haken bent geslagen. Normaal naait deze zus veel! Die avonturen deelt ze op www.new-bee.nl, leuk als je daar een kijkje neemt!

De granny van vandaag is de Laura, onderdeel van de Vibrant Vintage CAL van CypressTextiles


Speciale steken:

popcorn: 4 stokjes in dezelfde steek, naald uit lus, naald in eerste stokje, lusje oppakken en naar voren trekken waarmee je de popcorn sluit

4-stokjescluster: 4 stokjes in dezelfde ruimte, laatste lusje van elke stokje steeds overlaten, omslaan en door alle lusjes op de naald halen

Bobbelronde: in toer 5 gaan we bobbels haken. Dit doen we door afwisselend dubbelstokjes en vasten te haken. Het kan zijn dat je bobbels niet naar voren vallen. Dan is het raadzaam om eerst je werk te keren voor je deze toer haakt, maar dat is even uitproberen.


Start elke nieuwe kleur met een staande steek tenzij anders vermeld

Toer 1

Haak 8 vasten in een magische ring en sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Toer 2

Start met een popcorn in een willekeurige vaste, (3 lossen, popcorn in volgende steek) 7x, 3 lossen, halve vaste in 1e popcorn en hecht af. (=8 popcorn, 8x 3-lossenruimte).

Toer 3

Start in een willekeurige lossenruimte; *(4stokjescluster, 3 lossen, 4-stokjescluster) in lossenruimte, 3 lossen*, herhaal * tot * 7x en sluit de toer met een halve vaste in de eerste cluster en hecht af. (=16 clusters en 16x 3-lossenruimtes).

Toer 4

Start in de 2e 3-lossenruimte van toer 3; (1 stokje, 2 lossen, 3 stokjes) in 3-lossenruimte, *3 halfstokjes in volgende lossenruimte, 3 vasten in volgende lossenruimte, 3 halfstokjes in volgende lossenruimte, (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in volgende lossenruimte om de hoek te maken*, herhaal * tot * 3x, maar laatste keer de hoek overslaan, 2 stokjes in de eerste hoek om ‘m af te maken.

Toer 5

Bobbelronde, start in de hoekruimte. *(1 vaste, 1 dubbelstokje, 1 vaste, 1 dubbelstokje) in dezelfde hoekruimte, (1 vaste, 1 dubbelstokje) 7x, 1 vaste, 1 dubbelstokje in hoekruimte*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste.(=40 vasten en 40 dubbelstokjes) en hecht af.

Iris haakte dit vierkant in de kleuren Lilac en Blue Lake.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar 🙂

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!