Skip to Content

CAL – #101

CAL – #101

Een Mooi Gebaar CAL – 11 april 2018 – #101

Een bijzonder reliëfrijk bloemetje vandaag. Veel haakplezier!


Speciale steken:

Popcorn: de popcorn in dit lapje maken we van 4 stokjes. 4 stokjes maken in dezelfde ruimte, naald uit de lus, naald in het eerste stokje steken, lus weer op de naald en naar voren trekken.

Start een nieuwe kleur met een staande steek


Toer 1

Haak in een magische ring 3 lossen, telt als eerste stokje. 11 stokjes in de ring. Sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Toer 2

Start in een willekeurige steek: (1 stokje, 1 reliëfstokje-voor om dezelfde steek) 12x, sluit de toer met een halve vaste.

Toer 3

*2 stokjes (de eerste keer maak je het stokje van 3 lossen) in dezelfde steek, een popcorn in reliëfstokjevoor*, herhaal * tot * 11x en sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse.

Toer 4

1 losse, *reliëfstokje-voor om beide stokjes tegelijk, 1 vaste in volgende steek, reliëfvaste-voor om popcorn*, herhaal * tot * 11x en sluit de toer met een halve vaste in het 1e reliëfstokjevoor.

Toer 5

Halve vaste in volgende steek, 3 lossen (=1e stokje), 1 stokje, 1 reliëfstokje-voor om popcorn van toer 3, popcorn in reliëfstokje-voor, *2 stokjes in de volgende steek, 1 reliëfstokje-voor om popcorn van toer 3, popcorn in reliëfstokje-voor*. Herhaal van * tot * 10x, sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse en hecht af.

Toer 6

Start met een staand-stokje in eerste steek van toer 5; (1 stokje, 1 losse, 2 stokjes) in dezelfde steek (=hoekruimte), *2 stokjes, 2 halfstokjes, 3 vasten, 2 halfstokjes, 2 stokjes, (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in volgende steek*, herhaal * tot * 3x, laat de laatste keer de hoek achterwege, sluit de toer met een halve vaste in 1e stokje.

Toer 7

1 losse, 1 vaste in dezelfde steek, 1 vaste, *(1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in de hoekruimte, 15 vasten*, herhaal * tot * 3x, maak de laatste herhaling 13 ipv 15 vasten, maak een halve vaste in de eerste vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Fuchsia en Violet.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina