Skip to Content

CAL – #100

CAL – #100

dinsdag 10 april 2018 – #100

Nummer 100! Feestje! Ik wil heeeeel graag foto’s van jullie zien met de eerste 100 lapjes 🙂 Maken we weer zo’n leuke gallerij 🙂 Veel haakplezier met dit patroontje.


Speciale steken:

V-steek: stokje, 2 lossen, stokje in dezelfde steek

Start elke nieuwe kleur met een staande steek


Toer 1

Haak 8 vasten in een magische ring, sluit met een halve vaste en hecht af.

Toer 2

Start in een willekeurige vaste en haak in elke vaste een V-steek (= 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje in dezelfde steek). Sluit met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 3

Start in een eerste stokje van een willekeurige V-steek; reliëfstokje-voor, 2 lossen, reliëfstokje-voor om 2e stokje van de V-steek, 1 losse, *reliëfstokje-voor om volgende stokje, 2 lossen, reliëfstokje-voor om volgnde stokje, 1 losse*, herhaal * tot * 6x, sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 4

Start in de 1e steek van toer 3, *1 reliëfstokje-achter, (1 losse, reliëfstokje-achter) 2x, 3 lossen (=hoekruimte)*, herhaal * tot * 3x en sluit met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 5

Start in een hoekruimte; (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in een hoekruimte,  3x 3 stokjes in volgende lossenruimte*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Toer 6

Start in een hoekruimte; *(3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in de hoekruimte, 4x [3 steken overslaan, (1 stokje, 1 losse, 1 stokje) in ruimte tussen 3-stokjesgroepjes in]*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Iris haakte dit 100e vierkant in de kleuren Orchid, Plum en Lilac.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina