CAL – #100

dinsdag 10 april 2018 – #100

Nummer 100! Feestje! Ik wil heeeeel graag foto’s van jullie zien met de eerste 100 lapjes 🙂 Maken we weer zo’n leuke gallerij 🙂 Veel haakplezier met dit patroontje.


Speciale steken:

V-steek: stokje, 2 lossen, stokje in dezelfde steek

Start elke nieuwe kleur met een staande steek


Toer 1

Haak 8 vasten in een magische ring, sluit met een halve vaste en hecht af.

Toer 2

Start in een willekeurige vaste en haak in elke vaste een V-steek (= 1 stokje, 2 lossen, 1 stokje in dezelfde steek). Sluit met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 3

Start in een eerste stokje van een willekeurige V-steek; reliëfstokje-voor, 2 lossen, reliëfstokje-voor om 2e stokje van de V-steek, 1 losse, *reliëfstokje-voor om volgende stokje, 2 lossen, reliëfstokje-voor om volgnde stokje, 1 losse*, herhaal * tot * 6x, sluit de toer met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 4

Start in de 1e steek van toer 3, *1 reliëfstokje-achter, (1 losse, reliëfstokje-achter) 2x, 3 lossen (=hoekruimte)*, herhaal * tot * 3x en sluit met een halve vaste in het eerste stokje en hecht af.

Toer 5

Start in een hoekruimte; (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in een hoekruimte,  3x 3 stokjes in volgende lossenruimte*, herhaal * tot * 3x en sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Toer 6

Start in een hoekruimte; *(3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in de hoekruimte, 4x [3 steken overslaan, (1 stokje, 1 losse, 1 stokje) in ruimte tussen 3-stokjesgroepjes in]*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Iris haakte dit 100e vierkant in de kleuren Orchid, Plum en Lilac.