Skip to Content

Week 10 – 2020

Een Mooi Gebaar Blog – Week 10 – 2020

Hallo, welkom, wat leuk dat je dit weer leest! Ik vind het heerlijk om jullie elke week weer eventjes mee te laten kijken in het reilen en zeilen van mij 🙂

Instagram

Op Instagram is sinds 1 maart “March Meet the Makers” bezig. Dit is een “campagne” waar creatievelingen aan mee doen. Het idee is dat mensen je “merk” beter leren kennen, doordat je een maand lang via allerlei “prompts” iets vertelt. Als je me volgt via Instagram kun je de verhalen bij de andere prompts ontdekken!

1 maart – Story

Hoi! Dit ben ik, het gezicht achter Een Mooi Gebaar. Mijn naam is Iris, ik ben 30 jaar oud en woon in Culemborg met mijn echtgenoot en onze drie Kleine Mensjes. We hebben ook nog twee snoezen van poezen!
.
Ooit, in 2013, begon ik met haken omdat ik wilde stoppen met computerspelletjes spelen. Ik vond dat eigenlijk al tijden een stomme gewoonte van mezelf, maar ja, wat doe je anders op rustige avonden in je uppie? Als je ook nog eens twee linker handen hebt en totaal niet creatief bent?
.
YouTube-filmpje na YouTube filmpje zocht ik af, op zoek naar die ene manier van uitleggen die bij mij aansloot. Proberen, mopperen, alles aan de kant gooien en toen maar schoorvoetend opnieuw proberen. Schots en scheef, maar doorzetten.
.
Nu vertel ik beginners vaak dat haken de eerste tien uur van je leven best stom is. Hoe houd je alles vast, waar moet die naald nou in, hoe heten al die steken ook alweer, waar was ik ook alweer, nóg een afkorting?! Blegh. Maar het wordt zo leuk. Zo. Ontzettend. Leuk! Beloof ik je. Geloof me maar.
.
Leer jij t ook? Mag ik je dan helpen? Of kun je het al en wil je een volgend project? Ik help je graag 😍
.
#marchmeetthemakers #2020 #story #haken #lerenhaken #eenmooigebaar #hakenvoorbeginners #hakenismijnyoga #heelhollandhaakt #geendagzonderhaaknaald


2 maart – Hands at work

March Meet the Makers: dag 2: handen!
.
Ik dacht vroeger altijd in de tegenstelling “met je hoofd” of “met je handen” werken, en koos dan steevast voor met mijn hoofd. Ik studeerde aan de universiteit en werd onderzoeker.
.
Maar al tijdens m’n studies begon het te kriebelen om óók wat met mijn handen te doen. Daartoe volgde ik alle gebarentaalvakken die er op dat moment waren aan de @uva_amsterdam. Wat een mooie taal! In de foto zie je het gebaar voor “mooi” (al zijn er natuurlijk allerlei andere betekenissen bij deze handvorm te verzinnen). De naam “Een Mooi Gebaar” komt bij mijn liefde voor gebarentaal én mijn liefde voor lief-doen vandaan.
.
In mijn afstudeerjaar leerde ik daarnaast haken. Met mijn handen, een haaknaald en een bolletje, maak ik sindsdien graag allerlei creaties.
.
De recentste prachtige stap in mijn met-mijn-handen-leven is het doulaschap. Met mijn bedrijf Een Mooie Bevalling help ik vrouwen tijdens hun zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Handig hè 😉?
.
#marchmeetthemakers
#2020 #haken #handen #gebarentaal #ngt #doula #werkenmetjehanden #werkenmetjehoofd #studeren #levenlangleren

3 maart – Time

Tijd?!
.
De prompt voor vandaag is “tijd”. Een vraag die ik vaak krijg is: hoe doe je het allemaal? En het antwoord is eigenlijk dat ik daar geen antwoord op heb.🤷
.
Ik besteed m’n tijd graag nuttig, werk graag hard en kan gelukkig soms ook haken terwijl de kindjes om me heen spelen. Ik leer overigens ook steeds beter dat nuttig je tijd besteden, soms in bad liggen betekent. Of vroeg naar bed. 😍
.
Op de foto zie je onze “eeuwige kalender” van @treasuresfromjennifer . Elke dag draai ik met de kids een cijfertje om, zodat ze weten welke dag het is. Er hangt ook een kaartje voor de maand, het weer en het seizoen. We versieren het bord bovendien met belangrijke dagen, zoals een hartje voor als we 7 jaar samen zijn, een bedje als ze gaan logeren en een klokje voor als de tijd verzet wordt.
.
De foto is van onze seizoenstafel, die de tijd voor de kinderen ook inzichtelijk maakt. Nu met een lentekrans uit het boek Kransen Haken. Gezellig tafereeltje hè?
.
#seizoenstafel #marchmeetthemakers #2020 #locatieonafhankelijkwerken #zzp #mompreneur #thuisonderwijs #haken #eenmooigebaar

4 maart – Branding

Mijn website begon als handige manier om recepten, patronen en dagboekschrijfsels van mijn langdurige verblijf in Gambia te verzamelen 🌞. .
Inmiddels heeft de site meer richting: één plek waarop je als beginner of gevorderde alle informatie over haaksteken en -technieken kunt vinden en waar je nieuwe inspiratie vandaan kunt halen. De hoeveelheid patronen groeit nog elke dag en ik doe ook mijn best om alles steeds sneller en overzichtelijker te maken😎.
.
Naast de site is er de online community die de site met zich meebrengt🥰. Wat zijn jullie met een tof groot aantal lieve schatten, prachtige creatieve zielen die behulpzaam zijn en vriendelijk. Dat vind ik zó leuk!😍
.
Bedankt aan jullie allemaal, dat jullie het voor mij zo leuk maken om mijn “merk” uit te dragen. 😁
.
#marchmeetthemakers
#2020 #branding #eenmooigebaar #haken #merk #liefde #onlinecommunity #hakeniship #hakenismijnyoga #heelhollandhaakt


5 maart – Close-up

Close-up! Van een prachtige sjaal, in een kleurenverloopbol van @mrceycrochet.
.
Ik vind het bij haakprojecten altijd schitterend om van dichtbij en veraf te kunnen kijken. De kleuren en het samenspel daarvan zijn op afstand vaak beter zichtbaar, maar de structuur en details, daarvoor moet je met je neus op je project gaan liggen!
.
Het patroon voor deze sjaal komt online als ie af is!
.
#marchmeetthemakers #2020 #closeup #haken #heelhollandhaakt #verloopgaren


Haken

Ik heb deze week een tweede Ermeline vestje gehaakt, voor onze middelste dochter deze keer. Het wachten is nog even op een rits, die krijg ik morgen. Dan maak ik volgende week de inzet-tutorial terwijl ik ‘m in het jasje maak en kunnen jullie meekijken hoe beide vestjes geworden zijn. Leuk he?

Ik heb ook verder gehaakt aan de Havana CAL, die begint nu toch bijna het einde te naderen… We hebben het even gehad over hoe hij opgespannen moet worden, en dat ie mooier te breed dan te lang uitkomt, dus ik ben ook ineens eerder klaar dan ik dacht. Nog anderhalf patroon en dan nadenken over de rand…

Ook haak ik verder aan de sjaal… Even een paar close-up foto’s…

Mooi wordt ie he?

Gelezen boeken

Samen met de kinderen luisterde ik deze week (opnieuw) Abeltje en voor het eerst de A van Abeltje. Die laatste kende ik nog niet, ook een prima kinderboek! Beetje spannend soms nog voor onze kleintjes, maar daar komen ze altijd wel doorheen 😉

Voor mezelf las ik het tweede deel van de Mortal Instruments serie: City of Ashes. Ik weet nog steeds niet echt wat ik van deze serie moet vinden… Het voelt een beetje als een flutromannetje, een beetje “goedkoop” ofzo, maar toch ben ik te nieuwsgierig om met de serie op te houden. Ik blijf er niet speciaal voor wakker, maar als ik aan het lezen ben, lees ik toch vaak wat langer dan ik van plan was. Nog niet onverdeeld positief dus…

Ik heb het tweede deel van Dune definitief aan de kant gelegd. Kan er niet in komen, word er niet blij van, einde verhaal.

Wat ik wel écht een heerlijke serie vind, is Outlander. Daar is blijkbaar ook een tv-serie van, maar daar waag ik me niet aan. Ik luister nu Dragonfly in Amber, het tweede deel. Elk deel duurt zo’n 40 uur luisteren en ik loop er gráág een extra rondje voor om.

Afbeeldingsresultaat voor storytel

Probeer Storytel nu gratis!


Geheim project

Verder ben ik super mega enthousiast over een nieuw project, maar daar kan ik nog eventjes niets over zeggen… Volgende week donderdag weet ik meer erover, dus ik hou jullie op de hoogte!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina