Skip to Content

Scriptietips – Voorwoord Scriptie

Met veel plezier kijk ik al enkele jaren de scripties van vrienden, kennissen, familieleden en onbekenden door. Daarbij let ik niet alleen op taal-, structuur- en spellingfouten, maar bepaal ik ook of de inhoud van de scriptie logisch verwoord is en volledig opgeschreven staat. Sinds begin 2016 doe ik dit werk niet meer alleen via mijn eigen kringen, maar ook voor Scriptium. Deze website richt zich op het koppelen van correctoren aan studenten, om studenten uit alle studierichtingen zo snel mogelijk van een goed gecorrigeerde tekst en van scriptiehulp te voorzien.

Voor Scriptium schrijf ik sinds kort ook inhoudelijke artikelen met tips voor het schrijven van een betere scriptie. Het eerst stukje richtte zich op het schrijven van een voorwoord bij een scriptie of ander (wetenschappelijk) schrijfsel. Het is verleidelijk om het voorwoord al te gaan schrijven zodra je naar het witte velletje van je lege document begint te kijken, maar het is verstandiger om je voorwoord pas te schrijven aan het eind van al het werk, zodat je weet wie je moet bedanken. Maar wie bedank je nu eigenlijk? En in welke volgorde? In het artikel staat beschreven hoe je een voorwoord schrijft, wie daarbij je publiek is en welke alineaverdeling je kunt hanteren. Tot slot wordt er een voorbeeld gegeven van hoe een goed voorwoord er uit kan zien.

Mocht je bezig zijn met het schrijven van je scriptie, kijk dan gerust eens rond bij de scriptietips van Scriptium! Mocht je meer begeleiding willen dan alleen maar tekstuele correctie, kijk dan eens op scriptiespot. Deze website linkt scriptiebegeleiders en studenten die scriptiehulp zoeken aan elkaar

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina