Deel 35

Seaside deken – Deel 35

Daar gaan we dan! De allerlaatste toeren van de Seaside deken CAL van Coastal Crochet! Dit is een hele lange blogpost met heel veel foto’s!

Ik word er een beetje emotioneel van… Dit projectje begon in januari 2018 en het is briljant om te zien hoe groot de community is geworden! ❤️❤️❤️ Dit project begon heel klein, ik wilde gewoon zelf iets moois haken en dacht dat er misschien wel een paar mensen mee wilden doen, maar het is uiteindelijk uitgegroeid tot een wereldwijd feestje! Het is mijn absolute favoriete haakproject en zal altijd heel speciaal blijven…

Dankjewel aan iedereen die mee heeft gedaan en ook aan alle mensen die toekeken vanaf de zijlijnen… Juist die samenkomst van mensen heeft dit project zo bijzonder voor me gemaakt… Er zijn echt vriendschappen ontstaan door deze deken! ?❤️❤️❤️

Er zijn nog steeds mensen die nu beginnen en ik heb geen idee hoeveel dekens er in de maak zijn, maar duizenden mensen hebben tot nu toe de patroondelen bekeken, geweldig!

Ik kan moeilijk onder woorden brengen wat dit project voor mij betekent, zowel als persoon als als patroontontwerper. Ik weet dat het mijn leven soms beheersde, maar waar ik absoluut super trots op ben…  ? Heel bijzonder hoeveel verschillende dekens er gemaakt kunnen worden vanuit één patroon, door alle kleurmogelijkheden…

Ik heb 6 collages gemaakt, van in totaal 54 prachtige dekens op  Instagram

?❤️

Mijn eigen deken is nu ook een paar weken klaar en mijn 14- en 16-jarigen zonen hebben deze foto’s gemaakt op ons strandje aan het eind van de zomervakantie…

We beginnen de laatste week door de eerste week te spiegelen….

Mijn deken is nu ongeveer 105 centimeter breed en 120 centimeter lang, voor de rand. Alle dekens zullen verschillende maten hebben, door de verschillende garens waarmee gewerkt is. Als je vindt dat je deken nog langer moet worden, herhaal dan je favoriete toeren nog eens! ?

Toer 154 3 lossen, keer om. Volgende steek overslaan, 2 stokjes in volgende steek, ga door met (1 steek overslaan, 2 stokjes in de volgende steek) tot het einde van de toer, eindig met 1 stokje in de laatste steek.

Toer 155 We haken nu V-tjes in de volgende twee toeren door tussen de steken van de vorige toer te haken… 3 lossen, keer om. 1 steek overslaan. (2 stokjes tussen de 2 stokjes van één groepje in) tot einde toer, 1 stokje in laatste steek.

Toer 156 Herhaal toer 155

Toer 157 3 lossen, keer om. 1 stokje in elke steek, hecht af en werk alle draadjes weg!

Dan gaan we nu verder met de rand. De mogelijkheden voor de rand zijn eindeloos, maar ik geef je drie simpele opties. De eerste is met fluffy garen, wat je kan doen denken aan zeeschuim….

Het pluizige garen werkt ook de oneffenheden langs de rand netjes weg, handig he? Het is wel wat lastig om met fluffy garen te haken, omdat je de steken niet goed kunt zien, maar daar wen je vanzelf aan (en het is geen ramp als je er eentje overslaat..)

Begin aan de verkeerde kant van de deken, hecht aan in een willekeurige einde van een toer en maak 1 losse.

Toer 1 ga de hele deken rond met vasten, die je netjes over de uiteinden van de toeren verdeeld. Je haakt 1 vaste in de vasten-toeren, 2 vasten in de stokjes-toeren en 3 vasten in de schelp-toeren. Maar kijk vooral zelf even of het niet gaat trekken. Haak 3 vasten in elke hoek. Eindig met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 1 losse, keer om. 1 vaste in elke steek, 3 vasten in de middelste steek van de hoek.

Toer 3-4 Herhaal toer 2. Hecht aan het einde van toer 4 af en werk de draadjes weg.

Als je niet van pluizig garen houdt, kun je ook met gewoon garen eenzelfde vasten-rand maken….

In deze foto’s zie je een 3 toeren vasten rand, precies op dezelde manier gemaakt, met als enige uitzondering dat je toer 1 begint met de goede kant naar je toe.

Dan kun je ook nog een schelpenrand maken…

Hecht het garen in een willekeurige einde van een toer aan met de goede kant van de deken naar je toe en haak 1 losse.

Toer 1 Ga de hele deken rond met vasten. Je haakt 1 vaste in de vasten-toeren, 2 vasten in de stokjes-toeren en 3 vasten in de schelp-toeren. Maar kijk vooral zelf even of het niet gaat trekken. Haak 3 vasten in elke hoek. Eindig met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2 1 losse, keer om, 1 vaste in elke steek, 3 vasten in de hoeksteek. Halve vaste in eerste vaste.

Toer 3 1 losse, keer om. *Sla 2 steken over, 5 stokjes i volgende steek, 2 steken overslaan, 1 vaste in volgende steek. Herhaal vanaf * rondom, met steeds 3 vasten in de hoeken. Halve vaste in eerste vaste, hecht af en werk de draadjes weg.

En hier woont mijn deken nu…

Bedankt dat je deze hele post gelezen hebt. En bedankt dat je meegedaan hebt met deze prachtige reis ?❤️ Heel veel haakplezier iedereen! ?