Deel 22

Seaside deken – Deel 22

De Seaside deken is ontworpen door Coastal Crochet en vandaag haken we alweer het 22e deel! De weken vliegen voorbij. Maar hij wordt zo gaaf ✨

We haken weer nieuwe toeren deze keer… mijn ‘golfjes in het zand’! ? Ken je dat, wanneer het eb wordt, en het strand er zo prachtig gegolfd uit ziet?

Deze foto’s zijn gemaakt langs de zuidwestkust van Nederland, waar Eleanora van Coastal Crochet kerst vierde in 2016. De patronen in het zand zijn schitterend, maar hoe doe je dat nou in een deken? Ik heb gekozen voor een “Raised Ripple” textuur. Dit deelpatroon is vrij simpel en bestaan uit zes toeren, waarvan 2 iets ingewikkeldere toeren. Ik heb weer een Youtube filmpje ervan gemaakt, maar eerst kijken we even naar het overzicht van Instagram van deze week!

Dubbelreliëfstokje-voor: steek de naald niet in een steek, maar om de stam van de steek, door ‘m van rechts naar links van voor naar achter en dan weer naar voren om de steek heen te steken. Je vindt hier een Nederlandstalige fototutorial.

De eerste 2 toeren zijn heel makkelijk…

Toer 91: 3 lossen, keer om. 1 stokje in elke steek tot einde.

Toer 92: 1 losse, keer om, vaste in dezelfde steek, 1 vaste in elke steek tot einde. [180 steken]

En dan nu de volgende toer…

Toer 93: 3 lossen, keer om. Volgende steek overslaan, dubbelreliëfstokje-voor om het stokje eronder van toer 91, ga door met (1 stokje in volgende steek, volgende steek overslaan, haak een dubbelreliëfstokje-voor op het stokje eronder van toer 91) tot laatste twee steken, 1 stokje in laatste 2 steken. [180 steken]

Toer 94: 1 losse, vaste in dezelfde steek, vaste in elke steek tot einde.

Toer 95: 3 lossen, keer om. 1 stokje in volgende steek, steek overslaan, reliëfdubbelstokje-voor om de steek eronder van toer 93. Haak verder met (1 stokje in volgende steek, volgende steek overslaan maar haak een reliëfdubbelstokje-voor om het stokje eronder in toer 93) tot einde toer. 1 stokje in laatste steek.

Toer 96: 1 losse, vaste in dezelfde steek, vaste in elke steek tot einde. [180 steken].

Veel haakplezier! ? ?

Exit mobile version