Skip to Content

Deel 8

Deel 8

Gratis deken haakpatroon – Changing Tides – Deel 8

Coastal Crochet ontwerpt de schitterende Changing Tides deken. Een vierkante deken, die in 16 delen gepubliceerd wordt. Dit is deel 8! De algemene informatie vind je hier, en de eerdere delen vind je via deze links: deel 1, deel 2, deel 3, deel 4, deel 5, deel 6 en deel 7. Het bericht hieronder is een letterlijke vertaling van het oorspronkelijke bericht. Uiteraard vraag (en krijg) ik altijd toestemming voor ik patronen vertaal. Haak jij de deken ook? Dan vind ik het leuk als je me een fotootje stuurt via Facebook of met #eenmooigebaar of @eenmooigebaar op Instagram!

COASTAL CROCHET – CHANGING TIDES – DEEL 8


We zijn op de helft van het aantal weken, maar nog niet van het aantal steken! We hebben nog flink wat steken te gaan…

Deze schitterende dekens werden gedeeld op Instagram…

Deze week gaan we weer de bobbeltoeren haken. Het is echt weer tijd voor die garenvretende, tijdslurpende bobbeltjes! Ik weet dat veel van jullie een haat-liefde-verhouding met deze steken hebben… Maar ze geven zo’n schitterende structuur en zijn echt de basis van deze deken, dus probeer er ook van te genieten. Onthoud ook dat je geen haast hebt, je hoeft ze niet allemaal in één zitting te doen en ze zijn uiteindelijk écht de moeite waard in het eindresultaat…  ? ?

Deze week kwam de inspiratie voor de bobbels van de krijtstenen langs de kust… Deze prachtige, enorme stukken krijtrots zijn van de kliffen afgebrokkeld en de getijden hebben ze glad gemaakt door de eeuwen heen….

En we eindigen de week met een beetje blauw! Als je naar boven kijkt boven de krijtrotsen kun je dat zo maar eens tegenkomen op een zonnige dag!

Kleine Salty is verliefd geworden op de deken. Waar ik ‘m ook neer leg, Salty gaat erop liggen. Ik denk dat ze de textuur heerlijk vindt… Zijn er andere dieren die ook zo gek zijn op deze deken?

7samengehaaktedubbelstokjes: Sla de draad twee keer om de naald, steek de naald in de steek, sla de draad om en trek door (je hebt nu 4 lusjes op de naald), sla de draad om, haal door 2 lusjes heen, sla de draad om en haal weer door 2 lusjes heen. Je hebt nu 2 lusjes op de naald. Herhaal vanaf het begin nog 6 keer (elke keer heb je een extra lusje erbij), aan het eind heb je 8 lusjes op de naald. Sla de draad om en haal door alle 8 de lusjes op de naald.

Let op: je slaat 2 steken over in plaats van 1 omdat we met een ander aantal beginnen!

Toer 48 (Verkeerde kant) Hecht Kleur C aan in een willekeurige hoekruimte, 3 lossen, (stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde hoekruimte. *2 lossen. Sla steken over. 1 vaste in volgende steek. (2 lossen, 1 steek overslaan, 7samengehaaktedubbelstokjes in volgende steek (sluit deze met 1 losse en duw het cluster naar de goede kant van het werk), 2 lossen, 1 steek overslaan, vaste in volgende steek), herhaal tot einde zijde. 2 lossen, laatste 2 steken overslaan, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte, herhaal vanaf * voor overige 3 zijdes, eindig met 2 lossen, sla 2 steken over, halve vaste in derde beginlosse, keer om [28 clusters aan elke zijde]

Toer 49 4 lossen (telt als vaste en 3 lossen), vaste in bovenkant van volgende cluster (niet de 1 losse). *(3 lossen, vaste in volgende cluster) tot laatste cluster aan deze zijde, 3 lossen, 2 lossenruimtes overslaan, vaste in laatste 2 steken, (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte, vaste in volgende 2 steken. Herhaal vanaf * voor overige drie zijdes en eindig met 1 vaste in laatste steek, halve vaste in eerste losse, keer om.

Toer 50 3 lossen (telt als vaste en 2 lossen), 2 steken overslaan. *(2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte, 2 lossen, 2 steken overslaan, vaste in voglende steek. (2 lossen, 7samengehaaktedubbelstokjes in tweede losse (ga onder beide lusjes van de losse door), sluit met 1 losse, 2 lossen, 1 vaste in volgende vaste) en herhaal tot einde zijde, 2 lossen, 2 laatste steken overslaan, herhaal vanaf * voor volgende 3 zijdes. Haak na de laatste 7samengehaaktedubbelstokjes 2 lossen en eindig met een halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af, keer om. [29 7samengehaaktedubbelstokjes per zijde]

Toer 51 (Goede kant) Hecht Kleur B aan in het linkerstokje van een willekeurige hoekruimte en herhaal toer 49.

Dat was week 8! Hopelijk hebben jullie een fijne week voor de boeg. Veel haakplezier! ?

Wat leuk dat je tot hier gekomen bent! Is je deken tot nu toe mooi geworden? Blij met dit patroon? Deel je foto’s via Facebook of Instagram, dat vind ik écht een cadeautje! Gun je mij een kopje koffie of een bolletje wol als bedankje? Doe dan een donatie op NL 91 ASNB 0267191650 tnv Een Mooi Gebaar.