Skip to Content

Deel 15

Deel 15

Gratis Haakpatroon Deken – Changing Tides – Deel 15

Eleonara van Coastal Crochet ontwerpt de schitterende Changing Tides CAL. De deken is vierkant en wordt in 16 delen gehaakt. In week 16 haak je de rand. Als je de deken groter wilt haken, kun je het beste de steken uit de afgelopen weken proberen te herhalen en de rand pas helemaal aan het einde haken. Voor de algemene informatie van deze deken klik je hier, en voor deel 14 klik je hier. Veel haakplezier!

Week 15, de enalaatste week! Het is zo gaaf om alle dekens te zien op Instagram en het wordt steeds moeilijker om er “maar” 9 te kiezen!

Dus het zijn er iets meer! Er zijn deze week zoveel prachtige foto’s gedeeld online! De dekens liggen op prachtige stranden, in tuinen en onder de prachtige Bowen de Duitse Herder, van Trina, in Canada! De eerste 9 foto’s waren van Instagram en de tweede van de Facebook groep ‘Coastal Crochet CAL’.

Deze week gaan we verder met de “Raised Ripple” steek, die nu het reliëf in het zand na bootst. Als het water langzaam wegtrekt, laat het prachtige patronen achter in het zand….

Hier is de YouTube tutorial voor toer 79…

Toer 78 (Verkeerde kant)  1 losse (telt als eerste vaste), vaste in elke steek rondom, met (vaste, 2 losse, vaste) in elke hoekruimte, halve vaste in eerste losse, hecht af, keer om. [185 steken per zijde]

Toer 79 (goede kant) Hecht Kleur D aan in een willekeurige hoekruimte, 3 lossen, (stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde hoekruimte, *1 stokje in volgende steek, volgende steek overslaan, haak een reliëfdubbelstokje-voor om het stokje van toer 77 eronder, ga verder met (stokje in volgende steek, volgende steek overslaan terwijl je een reliëfdubbelstokje-voor om het stokje eronder van toer 77 haakt) tot einde zijde, stokje in laatste steek, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte, herhaal vanaf * voor volgende 3 zijdes, eindig met stokje in laatste steek, halve vaste in derde beginlosse, hecht af, keer om. [189 steken per zijde]

Toer 80 Herhaal toer 78 [191 steken per zijde]

Schitterende strepen in het zand, toch? 

Volgende week is de allerlaatste week, waarin we een prachtige rand om de deken heen haken. We zijn er bijna! Veel haakplezier iedereen! 


Wat leuk dat je tot hier gekomen bent! Is je Changing Tides deken mooi geworden tot nu toe?

Blij met dit patroon? Deel je foto’s via Facebook of Instagram, dat vind ik écht een cadeautje! Gun je mij een kopje koffie of een bolletje wol als bedankje? Doe dan een donatie op NL 91 ASNB 0267191650 tnv Een Mooi Gebaar.