Skip to Content

Gratis deken haakpatroon – Changing Tides – Deel 15

Gratis deken haakpatroon – Changing Tides – Deel 15

Eleonara van Coastal Crochet ontwerpt de schitterende Changing Tides CAL. De deken is vierkant en wordt in 16 delen gehaakt. In week 16 haak je de rand. Als je de deken groter wilt haken, kun je het beste de steken uit de afgelopen weken proberen te herhalen en de rand pas helemaal aan het einde haken. Voor de algemene informatie van deze deken klik je hier, en voor andere delen zie links onderaan dit bericht. Veel haakplezier!

Week 15, de enalaatste week! Het is zo gaaf om alle dekens te zien op Instagram en het wordt steeds moeilijker om er “maar” 9 te kiezen!

Dus het zijn er iets meer! Er zijn deze week zoveel prachtige foto’s gedeeld online! De dekens liggen op prachtige stranden, in tuinen en onder de prachtige Bowen de Duitse Herder, van Trina, in Canada! De eerste 9 foto’s waren van Instagram en de tweede van de Facebook groep ‘Coastal Crochet CAL’.

Deze week gaan we verder met de “Raised Ripple” steek, die nu het reliëf in het zand na bootst. Als het water langzaam wegtrekt, laat het prachtige patronen achter in het zand….

Hier is de YouTube tutorial voor toer 79…

Toer 78 (Verkeerde kant)  1 losse (telt als eerste vaste), vaste in elke steek rondom, met (vaste, 2 losse, vaste) in elke hoekruimte, halve vaste in eerste losse, hecht af, keer om. [185 steken per zijde]

Toer 79 (goede kant) Hecht Kleur D aan in een willekeurige hoekruimte, 3 lossen, (stokje, 2 lossen, 2 stokjes) in dezelfde hoekruimte, *1 stokje in volgende steek, volgende steek overslaan, haak een reliëfdubbelstokje-voor om het stokje van toer 77 eronder, ga verder met (stokje in volgende steek, volgende steek overslaan terwijl je een reliëfdubbelstokje-voor om het stokje eronder van toer 77 haakt) tot einde zijde, stokje in laatste steek, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in hoekruimte, herhaal vanaf * voor volgende 3 zijdes, eindig met stokje in laatste steek, halve vaste in derde beginlosse, hecht af, keer om. [189 steken per zijde]

Toer 80 Herhaal toer 78 [191 steken per zijde]

Schitterende strepen in het zand, toch? 

Volgende week is de allerlaatste week, waarin we een prachtige rand om de deken heen haken. We zijn er bijna! Veel haakplezier iedereen! 


Wat leuk dat je tot hier gekomen bent! Is je Changing Tides deken mooi geworden tot nu toe?

Belangrijke links voor dit project

Blij met dit gratis patroon?

Op deze website vind je meer dan 1000 gratis haakpatronen. Gun je mij in ruil voor dit haakpatroon een kopje koffie of een bolletje wol? Hartelijk bedankt! Dat kan via Tikkie, overmaken (NL91 ASNB 0267 1916 50 tnv Een Mooi Gebaar), of doordat ik een kleine commissie krijg als je via deze links iets koopt bij Bol.com of Caro’s Atelier.

Dankzij jullie kan ik mijn creatieve dromen waarmaken. Hartelijk bedankt!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!