Skip to Content

CAL – #74

CAL – #74

Een Mooi Gebaar CAL – 15 maart – #74

Crocodile afghan, een blokje in de zeer bekende krokodillensteek. Leuk om een knuffeltje mee te maken, of een tas! 


Speciale steken:

V-steek: haak (1 stokje, 1 losse, 1 stokje) in de aangegeven steek

Krokodilsteek: 4 reliëfstokjes-voor om het eerste stokje van de volgende V-steek naar beneden, 1 losse, 4 reliëfstokjes-voor om het tweede stokje van dezelfde V-steek van onder naar boven.


Toer 1

19 lossen, haak een V-steek in de 5e steek vanaf de naald, *sla 2 lossen over en haak een V-steek in de volgende losse*, herhaal *-* totaal 4x, sla 1 losse over en haak een stokje in de laatste losse . (=5 V-steken en 2 stokjes aan begin en eind).

Toer 2

1 losse, keer om. Krokodilsteek, *1 v-steek overslaan, krokodilsteek om de volgende v-steek*, herhaal *-*, halve vaste in derde beginlosse. 

Toer 3

3 lossen (= telt als 1e stokje), keer om. *V-steek in het midden van de eerste schub, v-steek in de volgende v-steek van voorlaatste toer en om het midden tussen 2 schubben, herhaal vanaf * tot het einde en haak in de laatste steek een stokje.

Toer 4

1 losse, keer, halve vaste in stokje, 1 halve vaste in de eerste lossenruimte, krokodilsteek om de volgende v-steek, 1 v-steek overslaan, krokodilsteek om volgende v-steek. Halve vaste in tweede stokje van de v-steek en in de laatste steek.

Toer 5

3 lossen, keer om.  V-steek in de v-steek van voorlaatste toer,*v-steek in het midden van de volgende schub, v-steek in de volgende v-steek van de voorlaatste toer en om het midden tussen 2 schubben*, herhaal *-* nogmaals, stokje in laatste steek.

Toer 6

1 losse, keer. Krokodilsteek, *1 v-steek overslaan, krokodilsteek om de volgende v-steek*, herhaal *-*, halve vaste in laatste stokje.

Toer 7 t/m 14

Herhaal toer 3 t/m 6 nog 2x, en hecht dan af.

Toer 15

Hecht aan in de eerste steek van toer 14, rechtsbovenin je vierkant, met de goede kant naar je toe. De eerste zijde doe je als volgt: *2 vasten, 1 vaste in het midden van de schub, 2 vasten, 1 vaste in de volgende v-steek van de voorlaatste toer en om het midden tussen 2 schubben, herhaal vanaf * tot de hoek, 2 lossen, 17 vasten verdeeld over de zijkant (haak niet in de schubben!), 2 lossen, 17 vasten aan de onderkant, 2 lossen, 17 vasten verdeeld over de zijkant (haak niet in de schubben!), 2 lossen, sluit met halve vaste in eerste steek.

Toer 16

1 losse, 4x [sla de eerste vaste over, 16 vasten, (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in 2 lossenruimte], sluiten met halve vaste en hecht af. (=18 vasten per kant en 2 lossen in de hoeken).

Iris haakte deze granny in de kleur Fuchsia.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina