CAL – #38

Weer een granny van iemand anders. Hij heet Mind the Gap Granny Square en is van VeryBerryHandmade.


Toer 1

2 lossen, 8 vasten in eerste losse, halve vaste in eerste vaste.

Toer 2

2 lossen, 2stokjescluster in dezelfde plek, 5 lossen, 3stokjescluster in 4e losse vanaf je naald, 1 losse, 1 vaste overslaan, *3stokjescluster in volgende vaste, 5 lossen, 3stokjescluster in vierde losse van je naald, 1 losse, 1 vaste overslaan. Herhaal vanaf * nog twee keer, halve vaste in tweede beginlosse en hecht af.

Toer 3

Hecht aan met een nieuwe kleur vlak voor de hoek (zie foto) 3 lossen, 2 stokjes in dezelfde ruimte, 2 lossen, 1 vaste in 5-lossenruimte (in de hoek dus), 2 lossen, 3 stokjes in volgende 1-lossenruimte, 1 losse, *3 stokjes in de ruimte aan het begin van een 5-lossenruimte, 2 lossen, 1 vaste in 4-lossenruimte, 2 lossen, 3 stokjes in volgende 1-lossenruimte, 1 losse. Herhaal vanaf * nog twee keer. Halve vaste in derde beginlosse en hecht af.

Toer 4

Hecht nieuwe kleur aan in een willekeurige 2-lossenruimte voor een vaste (oftewel, in een hoek). Hecht aan met een staand-stokje OF 3 lossen. 2 stokjes in dezelfde hoekruimte, 3 lossen, 3 stokjes in volgende 2-lossenruimte, 1 losse, 3 stokjes in volgende 1-lossenruimte. *1 losse, 3 stokjes in volgende 2-lossenruimte, 3 lossen, 3 stokjes in volgende 2-lossenruimte, 1 losse, 3 stokjes in 1-lossenruimte. Herhaal vanaf * nog 2 keer en dan 1 losse, halve vaste in derde beginlosse.

Toer 5

Start met 3 lossen en maak een stokje in elk stokje en in elke 1-lossenruimte van de vorige toer. Maak in de hoekruimtes (stokje, 3 lossen, stokje). Sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Iris had hier nog een rondje vasten nodig om de juiste oppervlakte te krijgen. Haak daarvoor 1 vaste in elke steek, met (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in de hoeken. In het voorbeeld hieronder zie je het vierkant van Bernette, zonder extra vastenrondje.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

Iris haakte deze granny in de kleuren Blue Lake, Purple Bordeaux en Lilac.