Skip to Content

CAL – #362

CAL – #362

Een Mooi Gebaar CAL – #362 – 28 december

Toer 1

Magische ring, 3 lossen, 23 stokjes in de ring. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. Hecht af. [24 stokjes]

Toer 2

Hecht nieuwe kleur aan met staande-vaste in een willekeurige steek. *5 lossen, 2 steken overslaan, vaste in volgende steek. Herhaal vanaf * rondom. Hecht af. [8 lossenruimtes, 8 vasten]

Toer 3

Hecht nieuwe kleur aan met staand-stokje in 3e losse van een 5-lossenruimte. 6 stokjes in dezelfde losse. *7 stokjes in de volgende 3e losse van de 5-lossenruimte, herhaal vanaf * rondom, halve vaste in staand-stokje om toer te sluiten. Hecht af.

Toer 4

Hecht nieuwe kleur aan in de middelste van 7 stokjes met een staand-dubbelstokje. (2 lossen, dubbelstokje in dezelfde steek) x 2. *2 lossen, 1 steek overslaan, 2samengehaaktestokjes (= eerste stokje in de volgende steek, dan 2 steken overslaan, dan tweede stokje in volgende steek en samen afmaken). 2 lossen, 1 overslaan, vaste in volgende stokje (= middelste), 2 lossen, 1 overslaan, 2samengehaaktestokjes (= eerste stokje in volgende steek, dan 2 steken overslaan, dan tweede stokje in volgende steek en samen afmaken), 2 lossen, 1 steek overslaan, (dubbelstokje, 2 lossen, dubbelstokje, 2 lossen, dubbelstokje) in volgende steek (= middelste). Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in staand-dubbelstokje om toer te sluiten.

Toer 5

1 losse, vaste in dezelfde steek. *2 vasten in volgende 2-lossenruimte, (vaste, 1 losse, vaste) in dubbelstokje, 2 vasten in 2-lossenruimte, vaste in volgende dubbelstokje. 3 vasten in 2-lossenruimte, vaste in 2samengehaaktestokjes, 2 vasten in volgende 2-lossenruimte,  vaste in vaste. 2 vasten in volgende 2-lossenruimte, vaste in 2samengehaaktestokjes. 3 vasten in lossenruimte, vaste in dubbelstokje. Herhaal vanaf * rondom. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina