Skip to Content

CAL – #328

CAL – #328

Een Mooi Gebaar CAL – #328 – 24 november

Toer 1

Haak in een magische ring: 12 vasten. Trek goed aan. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2

*4 lossen, halve vaste in de volgende vaste. Herhaal * rondom. Halve vaste in de eerste losse. [12 lossenbogen]

Toer 3

*(3 vasten, 3 lossen, 3 vasten) in de eerste lossenruimte. Vaste in volgende lossenruimte. Herhaal * rondom. Halve vaste in de eerste vaste. [6 blaadjes en 6 vasten tussen de blaadjes]. Hecht af.

Toer 4

Hecht aan met een vaste in een willekeurige vaste tussen de blaadjes. * 4 lossen, vaste in de 3-lossenruimte, 4 lossen, vaste in vaste tussen de blaadjes.  Herhaal * rondom. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 5

*12 lossen, sla 3 van de 4-lossenruimtes over, vaste in de vaste van de vorige toer. Herhaal * rondom en eindig met een een halve vaste in plaats van een vaste.  Let op: de eerste lus komt in de bovenkant van een blaadje, de tweede tussen de blaadjes, de derde in de bovenkant van een blaadje en de vierde halve vaste in de 1e losse van de toer. (4 12-lossenruimten)

Toer 6

* 6 lossen, halve vaste in de zesde losse van de 12 van de vorige ronde, 5 lossen, halve vaste in dezelfde steek, 6 lossen, halve vaste in de vaste van de vorige toer. Herhaal * rondom. Hecht af. (8 6-lossenruimten en 4 5-lossenruimten (hoek)).

Toer 7

Hecht aan in een hoeklossenruimte (= 5-lossenruimte): *(2 halfstokjes, 3 lossen, 2 halfstokjes). 7 stokjes in elke volgende 6-lossenruimte. Herhaal * rondom. Hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Sapphire en Opaline Glass.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!