Skip to Content

CAL – #319

CAL – #319

Een Mooi Gebaar CAL – #319 – 15 november

Toer 1

Haak in een magische ring: 3 lossen (= telt als eerste stokje), 15 stokjes.  Sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse. [16 stokjes]

Toer 2

7 lossen, 1 steek overslaan, 1 stokje op het volgende stokje, * 4 lossen, 1 steek overslaan, 1 stokje op het volgende stokje Herhaal * nog 5x,  4 lossen, sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse. [8 4-lossenbogen]

Toer 3

Haak (1 vaste, 1 stokje, 2 dubbelstokjes, 1 stokje, 1 vaste) in elke 4-lossenboog. Sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste. Hecht af. 

Toer 4

Hecht een nieuwe kleur aan in een ruimte tussen twee blaadjes. 8 lossen,  *1 vaste tussen de 2 dubbelstokjes van de vorige toer, 4 lossen, 1 vaste tussen de volgende 2 dubbelstokjes, 4 lossen, 1 dubbelstokje op het stokje van de vorige toer tussen de volgende 2 vasten, 4 lossen, *. Herhaal van *tot * 2x. 4 lossen , 1 vaste tussen de volgende 2 dubbelstokjes, 4 lossen. Sluit de toer met een halve vaste in de 4e beginlosse.

Toer 5

3 lossen( = 1e stokje), 2 stokjes in dezelfde steek. *5 stokjes in elk van de volgende drie  4-lossenbogen, 3 stokjes op het dubbelstokje  op de hoek.* Herhaal van *tot * 2x, 5 stokjes in de volgende drie 4-lossenbogen. Sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse.

Iris haakte deze granny in de kleuren Clematis en Amethyst.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina