CAL – #302

Een Mooi Gebaar CAL – #302 – 29 oktober

De voorbeeldgranny is gehaakt in de kleuren Violet en Clematis.

Toer 1

4 lossen, 15 stokjes in eerst gehaakte losse. Halve vaste in vierde beginlosse om toer te sluiten. (16 stokjes)

Toer 2

(3 lossen, stokje, 1 losse, 2 stokjes) in dezelfde steek. [Stokje in 3 steken, 2 stokjes in volgende steek, 1 losse, 2 stokjes in dezelfde steek (hoek gemaakt) x 3. Stokje in laatste 3 steken. Halve vaste in derde beginlosse.

Toer 3 

Steek met halve vasten over naar de hoek. (3 lossen, stokje, 1 losse, 2 stokjes) voor de eerste hoek. [*Stokje in 3 steken. Reliëfdubbelstokje-voor om de stam van het derde stokje van de hoek van toer 2 aan de rechterkant van je werk. (Het stokje dat je maakte na de 1-lossenruimte is dat dus). Stokje in 2 steken, volgende stokje overslaan, reliëfdubbelstokje-voor om 2e stokje van de hoek van toer 2 aan de linkerkant van je werk. (het stokje dat je voor de 1-lossenruimte maakte dus). Werk achter het reliëfdubbelstokje-voor langs dat je net haakte, stokje in overgeslagen stokje. Stokje in bovenkant van het stokje waar het reliëfdubbelstoje-voor in zit*. (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in 1-lossenruimte] Herhaal 3 keer. Herhaal van * tot * nog één keer en halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. (44 stokjes, 8 reliëfdubbelstokjes-voor).

Toer 4

Halve vasten naar hoek. (3 lossen, stokje, 1 losse, 2 stokjes) in hoekruimte. [*Stokje in 3 steken. Reliëfdubbelstokje-voor om stam van derde stokje van de hoek in toer 3 (naar rechts). Stokje in 8 steken, één stokje overslaan, reliëfdubbelstokje-voor om stam van tweede stokje van hoek van toer 3 (naar links). Werk achter het reliëfdubbelstokje-voor dat je net haakte, stokje in overgeslagen stokje, stokje in bovenkant van stokje waar reliëfdubbelstokje-voor omheen zit.* (2 stokjes, 1 losse, 2 stokjes) in hoek]. Herhaal 3 x. Herhaal daarna van * tot * nog één keer. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. (68 stokjes, 8 reliëfdubbelstokjes-voor).

Toer 5

Vaste in elke steek met (vaste, 2 lossen, vaste) in delke hoekruimte. Halve vaste in eerste vaste, hecht af. Werk de draadjes weg en geniet even écht van je kunstwerkje 😉