Skip to Content

CAL – #295

CAL – #295

Een Mooi Gebaar CAL – #295 – 22 oktober

De voorbeeldgranny is gehaakt in de kleuren Turqoise, Blue Lake en Clematis.

Toer 1 

Magische ring, 6 lossen (telt als stokje en 3 lossen), (3 stokjes in ring, 3 lossen) x 3, 2 stokjes in ring, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. Hecht af.

Toer 2

Hecht nieuwe kleur aan in hoekruimte met staand-stokje. 7 stokjes in dezelfde ruimte, 1 losse. (8 stokjes in volgende ruimte, 1 losse) x 3, halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten. hecht af.

 

Toer 3

Hecht nieuwe kleur aan in een 1-lossenruimte met een staand-stokje. (2 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in dezelfde ruimte. 2 stokjes overslaan 1 vaste in elk van de volgende 4 stokjes. (2 stokjes overslaan, (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in volgende 1-lossenruimte) x 3, 2 stokjes overslaan, 1 vaste in elk van de volgende 4 stokjes). 2 stokjes overslaan, halve vaste in staand-stokje om toer te sluiten. Hecht af.

Toer 4

Hecht nieuwe kleur aan in een willekeurige 3-lossenruimte met een staand-stokje. 5 stokjes in dezelfde ruimte, 1 stokje in elk van de volgende 3 stokjes, 5 lossen. (4 vasten overslaan, 1 stokje in elk van de volgende 3 stokjes, 6 stokjes in 3-lossenruimte, 1 stokje in elk van de volgende 3 stokjes, 5 lossen) x 3. 4 vasten overslaan, 1 stokje in elk van de volgende 3 stokjes, halve vaste in staand-stokje om toer te sluiten. Hecht af.

Toer 5

Hecht nieuwe kleur aan in willekeurige 5-lossenruimte met een staand-stokje. 1 dubbelstokje in dezelfde ruimte (telt als 2dubbelestokjescluster). (2 lossen, 2dubbelestokjescluster, 3 lossen, 2dubbelestokjescluster, 2 lossen, 2dubbelestokjescluster) in dezelfde ruimte. [(2 stokjes overslaan, halfstokje in elk van de volgende 2 stokjes, 4 lossen, 4 stokjes overslaan, 1 halfstokje in elk van de volgende 2 stokjes, 2 stokjes overslaan); (2 dubbelestokjescluster, 2 lossen, 2dubbelestokjescluster, 3 lossen, 2dubbelestokjescluster, 2 lossen, 2dubbelestokjescluster)] x 3. 2 stokjes overslaan, 1 halfstokje in elk van de volgende 2 stokjes, 4 lossen, 4 stokjes overslaan, 1 halfstokje in elk van de volgende 2 stokjes, 2 stokjes overslaan, halve vaste in staand-stokje om toer te sluiten. Hecht garen af.

Toer 6

Hecht aan in een willekeurige 3-lossenruimte met een staand-stokje. (2 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in dezelfde ruimte voor de hoek. *3 stokjes in volgende 2-lossenruimte, 2 stokjes in volgende ruimte, 5 stokjes in 4-lossenruimte, 2 stokjes in volgende ruimte, 3 stokjes in volgende 2-lossenruimte. (3 stokjes, 3 lossen, 3 stokjes) in de hoek. Herhaal vanaf * rondom, halve vaste in staand-stokje om toer te sluiten. Hecht af.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina