Skip to Content

CAL – #280

CAL – #280

Een Mooi Gebaar CAL – #280 – 7 oktober

De voorbeeldgranny is gehaakt in de kleuren Opaline Glass en Violet.

Toer 1

5 lossen, halve vaste in eerste losse om ring te maken. 2 lossen, stokje in de ring (telt samen als 2stokjescluster, (3 lossen, 2stokjescluster in de ring) x 7, 2 lossen, halve vaste in eerste stokje. Hecht af.

Toer 2

Staande-vaste in willekeurige ruimte, *4 lossen, vaste in volgende ruimte*. Herhaal rondom, eindig met 4 lossen en een halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 3

Staande-vaste in willekeurige ruimte. *(Stokje, 1 losse) x 10 in volgende lossenruimte. Stokje in dezelfde ruimte. Vaste in volgende ruimte.* Herhaal rondom, halve vaste in eerste vaste en hecht af.

Toer 4

Hecht de nieuwe kleur aan in de laatste 1-lossenruimte vóór de vaste met halve vaste en 2 lossen. Haak 2samengehaaktestokjes: rechter”poot” in dezelfde ruimte als waar je nu bent, linker”poot” in de volgende 1-lossenruimte (dus tussen twee stokjes, niet rondom de vaste). *(1 losse, 2stokjescluster in volgende ruimtes) x 4, 2 lossen, (2stokjescluster in de volgende lossenruimte, 1 losse) x 4. 2samengehaaktestokjes in volgende 2 lossenruimtes (zoals eerder). Herhaal rondom, halve vaste in eerste 2samengehaaktestokjes.

Toer 5

Losse, vaste in dezelfde ruimte. *(vaste in cluster, vaste in volgende ruimte) tot hoek, in de hoek haak je (vaste, 2 lossen, vaste). Herhaal rondom. Halve vaste in eerste vaste. Hecht af.

 

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Nathalie

Saturday 29th of February 2020

Toer 4 klopt niet. Na de 2 lossen staat er: (2stokjescluster in de volgende lossenruimte) x 4 en daar moet m.i. nog een losse bij zoals je voor de 2 lossen ook moet doen.

Comments are closed.