CAL – #28

Een Mooi Gebaar CAL – #28 – 28 januari

Fijne maandag!

Het voorbeeldvierkant is gehaakt in de kleuren Lilac (55), Orchid (52) en Plum (51).


Toer 1

Magische ring met daarin: 3 lossen, 2 stokjes. (2 lossen, 3 stokjes) x 3. 2 lossen, halve vaste in derde beginlosse, halve vasten naar de 2-lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 2

3 lossen, 3 stokjes in dezelfde hoekruimte. *Vaste in middelste stokje. 7 stokjes in volgende lossenruimte. Herhaal vanaf * tot rond. Eindig met 3 stokjes in eerste hoek, halve vaste in derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Toer 3

2 lossen, 2stokjescluster in dezelfde steek. 2 lossen. 3stokjescluster in dezelfde steek. *3 lossen, stokje in vaste. 3 lossen. In de middelste van de 7 stokjes: 3stokjescluster, 2 lossen, 3stokjescluster. Herhaal vanaf * rondom. Eindig met drie lossen en een halve vaste in begincluster. Halve vaste in hoekruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 4

3 lossen, stokje, 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde hoek. *1 losse, vaste in 3-lossenruimte, 5 stokjes in stokje, vaste in 3-lossenruimte, 1 losse, (2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes) in de hoek. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in derde beginlosse, halve vasten naar lossenruimte en wissel daarbij terug naar de eerste kleur.

Toer 5

3 lossen, stokje, 2 lossen, 2 stokjes in dezelfde ruimte voor de hoek. * reliëfstokje-achter om de volgende 2 steken. 2 lossen, stokje in vaste. 2 lossen, vaste in middelste stokje. 2 lossen, stokje in vaste. 2 lossen, reliëfstokje-achter om de volgende twee steken. In de hoek: 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes. Herhaal vanaf * rondom. Halve vaste in derde beginlosse.

Toer 6

Vaste in elke steek en 2 vasten in elke 2-lossenruimte. (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste) in elke hoek. Halve vaste in eerste vaste om toer te sluiten.

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

3 reacties op “CAL – #28”

  1. Aan het einde van toer 4 staat: en wissel daarbij naar de eerste kleur. Ik denk dat je de tweede kleur bedoelt, zo ziet het er namelijk uit in het voorbeeld.

    1. Als je het toch gaat veranderen, kun je misschien ook even bij het eind van toer 5 aangeven dat we weer kleur 1 gaan gebruiken. Een klein puntje maar kan toch helpen voor mensen die 3 verschillende kleuren gebruiken.
      Voor de rest: de beschrijvingen en foto’s zijn heel duidelijk. Ik ben nog niet zo lang bezig maar ik vind het een leuk project. Bedankt!

Reacties zijn uitgeschakeld.