Skip to Content

CAL – #266

CAL – #266

Een Mooi Gebaar CAL – #266 – 23 september

speciale steken:

beginstokje: 1 vaste, 1 losse = beginstokje gemaakt

reliefvastevoor: steek de naald om de steek van voor naar achter naar voor en haak een vaste

 

start een nieuwe kleur met een staande steek.

 

Toer 1

Haak in een magische ring; 1 beginstokje, 1 losse, 7x (1 stokje, 1 losse), sluit de toer met een halve vaste in het beginstokje en hecht af.

Toer 2

Start in een 1lossenruimte; haak 3 stokjes in elke 1lossenruimte, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek.

Toer 3

2 lossen, 2 stokjes samen afhaken, 5 lossen, *3 stokjes samen afhaken, 5 lossen*, herhaal * tot * 6x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 4

Start in een 5lossenruimte; *7 vasten, 1 reliefvastevoor om de samengehaakte stokjes*, herhaal * tot * 7x, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek.

Toer 5

1 losse (telt niet mee), 1 vaste in dezelfde steek, 2 vasten, 2 halfstokjes, 2 stokjes, *(dubbelstokje, 2 lossen, dubbelstokje) in volgende steek = hoek, 2 stokjes, 2 halfstokjes, 3 vasten, sla 1 steek over, 3 vasten, 2 halfstokjes, 2 stokjes*, herhaal * tot * 3x, maar stop de laatste herhaling na de overgeslagen steek en sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste.

Toer 6

1 losse (telt niet mee), 1 vaste in dezelfde steek, 1 vaste in elke steek rondom en in elke hoekruimte (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste), sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Lavender, Blue Lake en Sapphire.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina