Skip to Content

CAL – #254

CAL – #254

Een Mooi Gebaar CAL – #254 – 11 september

Tiny texture – uit de haakkalender

patroon uitgewerkt door Thea


Speciale steken:

Reliëfstokjevoor: omslag, steek de naald van voor naar achter en weer naar voor om de steek, haal een lus op en haak het stokje af

Reliëfstokjeachter: omslag, steek de naald van achter naar voor en weer naar achter om de steek, haal een lus op en haak het stokje af


Toer 1

Zet al haken 17 stokjes op OF haak 19 lossen, stokje in de 4e losse vanaf de naald (de 3 overgeslagen lossen vormen het 1e stokje), haak stokjes tot aan het einde van de toer (totaal 17 stokjes).

Toer 2

3 lossen (=1e stokje), keren, reliëfstokjevoor om volgende steek, *reliëfstokjeachter om volgende steek, reliëfstokjevoor om volgende steek*, herhaal * tot * tot voorlaatste steek, 1 stokje in laatste steek.

Toer 3 t/m 10

Herhaal toer 2.

Check hier de grootte van je vierkantje. Thea en Iris haakte toer 11 met vasten, Bernette met halfstokjes.

Toer 11

Vasten rondom haken als volgt: 1 losse (telt niet mee), keren, *17 vasten, 2 lossen, kwart slag draaien*, herhaal * tot * 3x sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleur Sapphire.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina