Skip to Content

CAL – #220

CAL – #220

Een Mooi Gebaar CAL – #220 – 8 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 4 lossen, *losse, dubbelstokje, losse**, dubbelstokje, 3 lossen, dubbelstokje*, herhaal van * tot * tweemaal en van * tot ** eenmaal, dubbelstokje, losse, sluit de toer met een halfstokje in de 4e beginlosse.

Toer 2

2 vasten om het sluit-halfstokje, *2 x [vaste in volgende steek, vaste in 1-losseruimte], vaste in volgende steek**, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in de 3lossen-hoekruimte*, herhaal van * tot * tweemaal en van * tot ** eenmaal, 2 vasten in dezelfde ruimte als de eerste steken, 2 lossen, sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste.

Toer 3

3 lossen, *stokje in volgende 9 steken**, (stokje, 2 lossen, stokje) in de 2lossen-hoekruimte*, herhaal van * tot * tweemaal en van * tot ** eenmaal, stokje in dezelfde ruimte als de eerste steek, losse, sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse.

Toer 4

Vaste in de laatste halve vaste, *vaste in volgende 11 steken**, (vaste, 2 lossen, vaste) in de 2 lossen-hoekruimte*, herhaal van * tot * tweemaal en van * tot ** eenmaal, vaste in dezelfde ruimte als de eerste steek, losse, sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste. Wissel van kleur.

Toer 5

2 lossen, *6 x [losse, sla 1 steek over, halfstokje in volgende steek], losse, sla 1 steek over**, (halfstokje, 3 lossen, halfstokje) in de 2lossen-hoekruimte*, herhaal van * tot * tweemaal en van * tot ** eenmaal, halfstokje in dezelfde ruimte als de eerste steek, losse, sluit de toer met vaste in de 2e beginlosse.

Toer 6

*7 x [vaste in volgende steek, vaste in losseruimte], vaste in volgende steek**, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in 3lossen-hoekruimte*, herhaal van * tot * tweemaal en van * tot ** eenmaal, sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste.

Iris haakte deze granny in de kleuren Lavender, Lilac en Plum.