CAL – #220

Een Mooi Gebaar CAL – #220 – 8 augustus

Toer 1

Haak in een magische ring: 4 lossen, *losse, dubbelstokje, losse**, dubbelstokje, 3 lossen, dubbelstokje*, herhaal van * tot * tweemaal en van * tot ** eenmaal, dubbelstokje, losse, sluit de toer met een halfstokje in de 4e beginlosse.

Toer 2

2 vasten om het sluit-halfstokje, *2 x [vaste in volgende steek, vaste in 1-losseruimte], vaste in volgende steek**, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in de 3lossen-hoekruimte*, herhaal van * tot * tweemaal en van * tot ** eenmaal, 2 vasten in dezelfde ruimte als de eerste steken, 2 lossen, sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste.

Toer 3

3 lossen, *stokje in volgende 9 steken**, (stokje, 2 lossen, stokje) in de 2lossen-hoekruimte*, herhaal van * tot * tweemaal en van * tot ** eenmaal, stokje in dezelfde ruimte als de eerste steek, losse, sluit de toer met een halve vaste in de 3e beginlosse.

Toer 4

Vaste in de laatste halve vaste, *vaste in volgende 11 steken**, (vaste, 2 lossen, vaste) in de 2 lossen-hoekruimte*, herhaal van * tot * tweemaal en van * tot ** eenmaal, vaste in dezelfde ruimte als de eerste steek, losse, sluit de toer met een halve vaste in de 1e vaste. Wissel van kleur.

Toer 5

2 lossen, *6 x [losse, sla 1 steek over, halfstokje in volgende steek], losse, sla 1 steek over**, (halfstokje, 3 lossen, halfstokje) in de 2lossen-hoekruimte*, herhaal van * tot * tweemaal en van * tot ** eenmaal, halfstokje in dezelfde ruimte als de eerste steek, losse, sluit de toer met vaste in de 2e beginlosse.

Toer 6

*7 x [vaste in volgende steek, vaste in losseruimte], vaste in volgende steek**, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in 3lossen-hoekruimte*, herhaal van * tot * tweemaal en van * tot ** eenmaal, sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste.

Iris haakte deze granny in de kleuren Lavender, Lilac en Plum.

 

Volg mij voor meer gave haakpatronen!
Exit mobile version