Skip to Content

CAL – #188

CAL – #188

Een Mooi Gebaar – 7 juli – #188

Iris haakte deze granny in de kleuren Opaline Glass, Blue Lake en Amethyst.

Speciale steken:

pufsteek: 3x (omslag, steek de naald in de aangegeven steek, haal een lus ter hoogte van een stokje op), omslag en haal de draad door alle 7 lussen op de naald, 1 losse, pufsteek gemaakt.

cluster: de clusters in dit blok worden gemaakt van 4 stokjes die je samen afhaakt. dus je haakt: 4x (omslag, naald in de aangegeven steek, lus ophalen, draad door 2 lussen op de naald halen), haal de draad door alle 5 lussen op de naald. Bij de 1e cluster van een toer start je met een staand stokje.

Start elke nieuwe kleur met een staande steek, tenzij anders vermeld


Toer 1

haak 16 stokjes in een magische ring, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 2

Start met 2 lossen in een willekeurige steek; haak een pufsteek in elke steek, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 3

Start in een lossenruimte; 16x (cluster in lossenruimte, 2 lossen), sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 4

start in een lossenruimte; *(3 dubbelstokjes, 3 lossen, 3 dubbelstokjes) in 1 lossenruimte, 3 stokjes in de volgende lossenruimte, 3 halfstokjes in de volgende lossenruimte, 3 stokjes in volgende lossenruimte*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste en hecht af.