Skip to Content

CAL – #188

CAL – #188

Een Mooi Gebaar – 7 juli – #188

Iris haakte deze granny in de kleuren Opaline Glass, Blue Lake en Amethyst.

Speciale steken:

pufsteek: 3x (omslag, steek de naald in de aangegeven steek, haal een lus ter hoogte van een stokje op), omslag en haal de draad door alle 7 lussen op de naald, 1 losse, pufsteek gemaakt.

cluster: de clusters in dit blok worden gemaakt van 4 stokjes die je samen afhaakt. dus je haakt: 4x (omslag, naald in de aangegeven steek, lus ophalen, draad door 2 lussen op de naald halen), haal de draad door alle 5 lussen op de naald. Bij de 1e cluster van een toer start je met een staand stokje.

Start elke nieuwe kleur met een staande steek, tenzij anders vermeld


Toer 1

haak 16 stokjes in een magische ring, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 2

Start met 2 lossen in een willekeurige steek; haak een pufsteek in elke steek, sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 3

Start in een lossenruimte; 16x (cluster in lossenruimte, 2 lossen), sluit de toer met een halve vaste in de 1e steek en hecht af.

Toer 4

start in een lossenruimte; *(3 dubbelstokjes, 3 lossen, 3 dubbelstokjes) in 1 lossenruimte, 3 stokjes in de volgende lossenruimte, 3 halfstokjes in de volgende lossenruimte, 3 stokjes in volgende lossenruimte*, herhaal * tot * 3x, sluit de toer met een halve vaste en hecht af.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina