Skip to Content

CAL – #159

CAL – #159

Granny Square Per Dag – Gratis Haakpatroon

Het mooiste in één kleur, en een vrij grove steek. Je kruist stokjes voor dit grappige effect. Niet moeilijk, wel mooi! Veel haakplezier! Iris haakte deze granny in de kleur Blue Lake.

Toer 1

20 lossen, vaste in elke steek (19 vasten).

Toer 2

3 lossen, keer het werk, *3 vasten overslaan, 3 stokjes in volgende vaste, 3 lossen, 3 stokjes in 2e overgeslagen vaste. 1 vaste overslaan, stokje in volgende vaste.* Herhaal.

Toer 3

3 lossen, keer het werk, 3 stokjes in dezelfde steek.  *1 vaste in volgende 3-lossenruimte. 3stokjesgroep overslaan, 3 stokjes in de middelste van 3stokjesgroep, 3 lossen, 3 stokjes in middelste stokje van vorige 3stokjesgroep. Je kruist dus weer.* Herhaal vanaf * tot einde, 4 stokjes in derde beginlosse van vorige toer.

Toer 4

3 lossen, keer het werk, 4stokjesgroep overslaan, 3 stokjes in middelste van volgende 3stokjesgroep, 3 lossen, 3 stokjes in derde stokje van overgeslagen 4stokjesgroep, 1 vaste in volgende 3-lossenruimte. *3stokjegroep overslaan, 3 stokjes in middelste van volgende 3stokjesgroep, 3 lossen, 3 stokjes in middelste van overgeslagen 3stokjesgroep, 1 vaste in volgende 3-lossenruimte.* Je eindigt de toer met een stokje op de derde beginlosse van de vorige toer.

Toer 5

Herhaal toer 3.

Toer 6

Herhaal toer 4.

Toer 7

Herhaal toer 3.

Toer 8

Nu maken we ‘m vierkant. 2 lossen, 3 halfstokjes, 3 stokjes in vaste, vaste in 3-lossenruimte, 3 stokjes in vaste, 1 vaste in lossenruimte, 3 stokjes in vaste, 4 halfstokjes.

Toer 9

Check de oppervlakte van je vierkantje en bepaal op basis daarvan of je nog een toer nodig hebt. Ik haakte een toer vasten met in elke steek een vaste en over de zijkanten ook 19 vasten verdeeld. In de hoeken (1 vaste, 2 lossen, 1 vaste).

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina