Skip to Content

CAL – #156

CAL – #156

Een Mooi Gebaar CAL – 5 juni – #156

Veel haakplezier met deze mooie rond granny square. Iris haakte granny #156 in de kleuren Lilac, Clematis en Sapphire.

Toer 1

2 lossen. 8 vasten in eerste losse. Je sluit de toer niet maar werkt in doorgaande toeren.

Toer 2

Werk in de achterste lussen. 2 vasten in elke vaste. [16 steken]

Toer 3

Werk in de achterste lussen. 2 vasten in elke vaste. [32 steken]

Toer 4

Werk in de achterste lussen. 1 vaste in elke steek rondom [32 steken].

Toer 5

Werk in achterste lussen. 2 vasten in volgende steek, 1 vaste in volgende steek. [48 steken]

Toer 6

Werk in de achterste lussen. 1 vaste in elke steek rondom. [48 steken].1 halve vaste in achterste lus van volgende steek en hecht af.

Toer 7

Hecht aan met staand-halfstokje in steek waar je net afhechtte. Stokje in dezelfde ruimte. * 1 losse, 1 steek overslaan, 2stokjescluster in de volgende steek.* Herhaal rondom. Halve vaste in eerste stokje. Hecht af.

Toer 8

Deze toer werken we in de lossenruimtes. Hecht aan met een staand-stokje in willekeurige lossenruimte. 2 stokjes in dezelfde ruimte. 2 lossen. Nog 3 stokjes in dezelfde lossenruimte voor de hoek. *1 losse. (1 lossenruimte overslaan, 3 halfstokjes in volgende lossenruimte. 1 losse) x 2. 1 lossenruimte overslaan, (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in volgende lossenruimte voor de hoek. Herhaal vanaf * rondom. Halve vaste in derde beginlosse om toer te sluiten.

Toer 9

1 losse, vaste in dezelfde steek. Vaste in elke steek, 1 vaste in elke lossenruimte, met (vaste, 2 lossen, vaste) in hoekruimte.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina