woensdag 25 april 2018 – #115

Andrea is onderdeel van de Vibrant Vintage CAL. Veel haakplezier!


Start elke nieuwe kleur met een staande steek

Toer 1

Haak 3 lossen (telt als eerste stokje) en 15 stokjes in een magische ring, sluit de toer met een halve vaste en het 1e stokje en hecht af.

Toer 2

16x (1 stokje, 2 lossen), sluit de toer met een halve vaste in het 1e stokje.

Toer 3

Halve vaste in lossenruimte, 1 losse (telt niet mee), 3 vasten in elke lossenruimte rondom, sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste en hecht af. (=48 vasten).

Toer 4

Start met 1 vaste in de 2e vaste van toer 3, (3 lossen, 2 steken overslaan, 1 vaste in volgende steek) 15x, 3 lossen, sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 5

Halve vaste in de eerste losse van de lossenruimte, 1 losse (telt niet mee) vaste in dezelfde lossenruimte, (4 lossen, vaste in volgende lossenruimte) 15x, 4 lossen, halve vaste in de eerste vaste om de toer te sluiten.

Toer 6

Halve vaste in eerst 2 lossen van lossenruimte, vaste in dezelfde lossenruimte, *(4 lossen, vaste in de volgende lossenruimte) 3x, 6 lossen, vaste in volgende lossenruimte*, herhaal van * tot * 3x, in de laatste herhaling de vaste overslaan, halve vaste in 1e vaste om de toer te sluiten.

Toer 7

1 halve vaste in lossenruimte, 1 losse (telt niet mee), *3x (4 vasten in lossenruimte), (3 vasten, 2 lossen, 3 vasten) in de hoek*, herhaal * tot * 3x, halve vaste in de eerste vaste om de toer te sluiten en hecht af.

Iris haakte dit vierkant in de kleur Opaline Glass