Skip to Content

Week 3 – 2020

Week 3 – 2020

Deze week heb ik weer allerlei leuks mogen doen!

Zaterdag 11 januari hebben we het huis opgeruimd en schoongemaakt, boodschappen gedaan en taarten gemaakt. Morgen vieren we namelijk de verjaardagen van onze twee jongste kinderen voor de familie.

We hebben op zondag een heerlijke dag gehad met de familie. Een grote pan linzensoep voor de lunch, een lekkere suikervrije/glutenvrije/lactosevrije/vegan chocoladetaart en een appeltaartje.

Paleo: Suikervrije chocoladetaart met banaan

De kinderen hebben super super vet speelgoed gekregen waar ook de volwassenen zich de hele dag mee hebben vermaakt! Het heet Playmags en het bestaat uit een soort bouwstenen met magneten erin. De jongste van net 1 vindt het nog leuk, en de opa van over de 70 zat er ook nog heerlijk mee te spelen. Echt een aanrader!

Playmags 3D Magnetische Tegels Abc Set - 36 Delige

 

Maandag hebben we het rustig aan gedaan. Onze oudste heeft altijd veel last van drukke dagen, spookt dan de hele nacht en heeft de dag erna nogal wat instortmomenten. Met veel luisterboekjes, voorlezen, knuffelen en buiten wandelen, komen we dan de dag wel door.

Op dinsdag kom ik erachter dat ik met de verkeerde haaknaaldmaat verder ben gegaan aan de Havana CAL. De bovenkant is zo’n 7 cm breder dan de onderkant. ALs ik met een centimeter kijk, heb ik ongeveer 5 steken per 2 cm in het “nieuwe” gehaakte deel van de afgelopen 2 weken, en zo’n 6 steken per 2 cm in het oude deel. Dat maakt op een lengte van 180 centimeter helaas veel verschil, dus ik kon zo’n 15 toeren uittrekken!

Zoontje Alex vindt de deken prachtig….

…en helpt me graag met de kleurtjes uitzoeken!

Ik heb niet zoveel gelezen deze week. Ik begon aan het audioboek De Meeste Mensen Deugen, las het boek Krijg Nou Tieten uit en las verder in het boek Dune van Frank Herbert. Tussendoor luisterde ik ook nog naar “Gateways to Now” van Eckhart Tolle, maar dat vond ik een beetje een open-deuren-voetbal boek. Het hele boek zegt eigenlijk: je kunt in het hier en nu komen door op signalen in je lichaam te letten, door naar de stilte te luisteren en door je aandacht steeds weer naar het hier en nu te brengen. Tja….

Afbeeldingsresultaat voor birth quote

Het hoogtepunt van mijn week was toch donderdag, omdat ik een bevalling mocht begeleiden. Het werd een hele lange werkdag: om 4 uur werd ik uit mijn bed gebeld en om 23 uur ‘s avonds kroop ik pas weer in mijn eigen bedje. Het blijft zo schitterend om als doula er te mogen zijn voor mensen op één van de belangrijkste dagen uit hun leven. Echt een eer!

Leuk winter-seizoens-tafel-tafereeltje he?

Tot slot werk ik op vrijdag weer aan allerlei haak-gerelateerde-dingen. Ik schrijf een review voor het Wintersetje van Carolientje, ik vertaal deel 3 van de Dahlia CAL en ik vertaal het “Troost beer” patroon van Attic24.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!

Tonnie Groenendijk

Saturday 18th of January 2020

Wat een leuk kijkje in jouw leven met de kindjes en je hobby 😘 ik snap niet hoe je alles voor elkaar krijgt in je drukke bestaan!! Petje af........

Iris van Meer

Tuesday 21st of January 2020

Alles lekker combineren haha en vooral niet teveel stil zitten ;) En ik heb een man die gelukkig ook gewoon een enorme steen bijdraagt, we doen alles echt samen <3

Comments are closed.