Skip to Content

Corsetsluiting Elfen Jas

Corsetsluiting Elfen Jas

Elfen Jas Corsetsluiting

De schitterende Elfen Jas is ontworpen door Morale Fiber en bestaat al in de maten Small, Medium en Large. Heb je een andere maat? Stuur me dan gerust een berichtje, dan kan ik je wellicht helpen met het aanpassen van het patroon.
Voor die hele toffe jas is er nu ook een corsetsluiting. Benieuwd geworden, lees dan gauw verder!

Ik heb nog zoveel ideeën voor de Elfen Jas! Eén daarvan is de corsetsluiting.

Ik heb echter besloten om het patroon voor de Elfen Jas eerst zonder te publiceren, want tijd! Maar nu heb ik eindelijk de maat Medium zelf helemaal afgehaakt (6 maanden later…) en nu is het tijd voor de Corsetsluiting!
En ik. ben. helemaal. verliefd! Het is zo gaaf geworden!

Kooppatronen van Morale Fiber

Eventjes in de spotlight voor we verder gaan naar het patroon: er staan diverse haakpatronen in de webwinkel in het Nederlands te koop. Met je aanschaf steun je Morale Fiber én mij financieel om te blijven doen wat we graag doen: haakpatronen ontwerpen 😀

Corsetsluiting

Aan de achterkant van de Elfenjas vind je het middelste paneel. Markeer de steken aan de randen van de twee panelen die er tegenaan liggen. Je kunt zelfs nog een paar steken naar buiten gaan, maar dat is afhankelijk van hoeveel je de jas wil dichttrekken. We haken 4 toeren geschakelde stokjes direct IN de Tunische Tricotsteek, verticaal omhoog naar de rug, en dan aan de andere kant nog een keer.

Met haaknaald 3,5 mm en je garen steek je door de twee voorste lussen van de gemarkeerde tricotsteek, alsof het de twee V-lusjes van een normale vaste zijn. In de foto kun je goed zien wat ik bedoel.

Toer 1: 3 lossen (telt als eerste stokje). Geschakeld stokje in de volgende 41 steken. Je kunt de lengte van de corsetsluiting aanpassen, bijvoorbeeld als je jas langer is of als je een hogere sluiting wilt. 
Toer 2: 3 lossen, keer om. volgende steek overslaan. Geschakeld stokje in volgende 38 steken. Volgende steek overslaan. Geschakeld stokje in laatste steek.
Toer 3: 3 lossen, keer om. Volgende steek overslaan. Geschakeld stokje in volgende 2 steken. 1 losse, volgende steek overslaan. (Geschakeld stokje in volgende 4 steken, 1 losse, volgende steek overslaan) 6 keer. Geschakeld stokje in volgende 3 steken.
Toer 4: 3 lossen, keer om. Volgende steek overslaan. Geschakeld stokje in volgende 35 steken. Volgende steek overslaan. Geschakeld stokje in laatste steek.

Herhaal toer 1-4 aan de andere kant.
Knip het garen af en werk alle draadjes weg.
Ik heb mesh/ribbon garen gebruikt om de mijne dicht te knopen.

Dit is nog lang niet het einde van de Elfen Jas serie! Ik vind het zo leuk om er nog meer details bij te verzinnen, zoals zakken of een mooie riem… Of een bontkraag….


Wat leuk dat je tot hier gekomen bent! Is je Corsetsluiting mooi geworden?

Blij met dit patroon? Deel je foto’s via Facebook of Instagram, dat vind ik écht een cadeautje!

Gun je mij een kopje koffie of een bolletje wol als bedankje voor deze vertaling? Doe dan een donatie op NL 91 ASNB 0267191650 tnv Een Mooi Gebaar

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!