CAL – #310

Een Mooi Gebaar CAL – #310 – 6 november

Toer 1

Haak in een magische ring: 18 vasten, halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2

1 losse, in dezelfde steek (1 vaste, 3 lossen, 2 steken overslaan) 6x, halve vaste in de eerste vaste.


Toer 3

1 losse: maak een blaadje van (1 vaste, 3 lossen, 5 stokjes, 3 lossen, 1 vaste) in elk van de 6 lossenruimtes. Halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 4

Hecht aan met een staande (vaste tussen de 2 vasten van toer 3), 5 lossen achter het blaadje van toer 3 langs) 6x. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 5

1 losse, maak een blaadje van (1 vaste, 3 lossen, 7 stokjes, 3 lossen, 1 vaste) in elk van de 6 lossenruimtes. Hecht af.

Toer 6

Hecht aan tussen 2 vasten: staande-(1 vaste, 6 lossen achter het blaadje langs) 6x, halve vaste in de eerste vaste

Toer 7

Ga met een halve vaste naar de lossenruimte: 3 lossen (telt als stokje), *(4 stokjes, 2 lossen, 1 stokje) in de lossenruimte, 6 stokjes in de volgende lossenruimte, (2 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes) in de volgende lossenruimte**, 1 stokje in de volgende lossenruimte. Herhaal van * tot **, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 8

3 lossen (telt als stokje), 1 stokje in elke steek rondom en in de hoeklossenruimtes: (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes). Halve vaste in de derde beginlosse.

Iris haakte hier een andere toer dan Bernette. 1 losse, vaste in elke steek tot hoek, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in hoekruimte. Halve vaste in eerste vaste en hecht af.

Toer 9

3 lossen (telt als stokje), 1 stokje in elke steek rondom en in de hoeklossenruimtes: (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes. Halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Violet, Purple Bordeaux en Lilac.