Skip to Content

CAL – #310

CAL – #310

Een Mooi Gebaar CAL – #310 – 6 november

Toer 1

Haak in een magische ring: 18 vasten, halve vaste in de eerste vaste.

Toer 2

1 losse, in dezelfde steek (1 vaste, 3 lossen, 2 steken overslaan) 6x, halve vaste in de eerste vaste.


Toer 3

1 losse: maak een blaadje van (1 vaste, 3 lossen, 5 stokjes, 3 lossen, 1 vaste) in elk van de 6 lossenruimtes. Halve vaste in de eerste vaste. Hecht af.

Toer 4

Hecht aan met een staande (vaste tussen de 2 vasten van toer 3), 5 lossen achter het blaadje van toer 3 langs) 6x. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 5

1 losse, maak een blaadje van (1 vaste, 3 lossen, 7 stokjes, 3 lossen, 1 vaste) in elk van de 6 lossenruimtes. Hecht af.

Toer 6

Hecht aan tussen 2 vasten: staande-(1 vaste, 6 lossen achter het blaadje langs) 6x, halve vaste in de eerste vaste

Toer 7

Ga met een halve vaste naar de lossenruimte: 3 lossen (telt als stokje), *(4 stokjes, 2 lossen, 1 stokje) in de lossenruimte, 6 stokjes in de volgende lossenruimte, (2 stokjes, 2 lossen, 4 stokjes) in de volgende lossenruimte**, 1 stokje in de volgende lossenruimte. Herhaal van * tot **, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 8

3 lossen (telt als stokje), 1 stokje in elke steek rondom en in de hoeklossenruimtes: (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes). Halve vaste in de derde beginlosse.

Iris haakte hier een andere toer dan Bernette. 1 losse, vaste in elke steek tot hoek, (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in hoekruimte. Halve vaste in eerste vaste en hecht af.

Toer 9

3 lossen (telt als stokje), 1 stokje in elke steek rondom en in de hoeklossenruimtes: (3 stokjes, 1 losse, 3 stokjes. Halve vaste in de derde beginlosse en hecht af.

Iris haakte deze granny in de kleuren Violet, Purple Bordeaux en Lilac.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina