Skip to Content

CAL – #308

CAL – #308

Een Mooi Gebaar CAL – #308 – 4 november

Toer 1

Haak 6 lossen en vorm een ring met een halve vaste in de eerste losse. 5 lossen, (3 stokjes, 2 lossen in de ring) 3x , 2 stokjes. Sluit de toer met een halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 2

1 losse, vaste in dezelfde steek, (4 vasten in de 2-lossenruimte,  3 vasten) 3x, 4 vasten in de volgende 2- lossenruimte, 2 vasten, sluit de toer met een halve vaste in de eerste vaste.

Toer 3

1 losse, vaste in dezelfde steek en in de volgende steek, (5 lossen, 2 steken overslaan, 5 vasten) 3x, 5 lossen, 2 steken overslaan, 3 vasten. Halve vaste in de eerste vaste.

Toer 4

Halve vaste in de volgende steek en in de 5-lossenruimte, 3 lossen (telt als het eerste stokje, nu en in de volgende toeren), 2 stokjes in dezelfde 5-lossenruimte, 2 lossen, 3 stokjes in dezelfde lossenruimte, *2 lossen, 2 vasten overslaan, stokje in de volgende vaste, 2 lossen, 2 vasten overslaan, (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in de volgende 5-lossenruimte*, herhaal * nog 2x, 2 lossen, 2 vasten overslaan, stokje in de volgende vaste, 2 lossen, twee steken overslaan, halve vaste in de derde beginlosse.

Toer 5

3 lossen, stokje in de volgende 2 steken, *(3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in de 2-lossenruimte, 3 stokjes, 2 stokjes in de 2-lossenruimte, 1 losse, 1 steek overslaan, 2 stokjes in de 2-lossenruimte**, 3 stokjes*. Herhaal * tot * rondom, waarbij de laatste herhaling stopt bij **. Halve vaste in de derde beginlosse. Hecht af.

Iris had hier aan halfstokjes genoeg.

Toer 6

Start in de 2-lossenruimte, 3 lossen, (2 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in dezelfde lossenruimte, [*1 steek overslaan, 1 stokje, stokje in overgeslagen steek*, herhaal * tot * tot aan de 1-lossenruimte, stokje in de 1-lossenruimte, herhaal * tot * tot aan de hoeklossenruimte, (3 stokjes, 2 lossen, 3 stokjes) in de hoek], herhaal [ tot ] 3x, halve vaste in de derde beginlosse.

Iris haakte deze granny in de kleuren Lilac, Lavender en Violet.

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina