Skip to Content

CAL – #29

CAL – #29

Een Mooi Gebaar CAL – #29 – 29 januari

Wat worden ze al leuk allemaal! We zijn bijna aan het einde van de maand. Vind je het nog leuk, of kan ik iets veranderen om het leuker te maken?

Het voorbeeldvierkant is gehaakt in de kleuren Sapphire (68), Amethyst (58) en Opaline Glass (74).


Toer 1

Magische ring met daarin: 2 lossen, 2stokjescluster. (4 lossen, 3stokjescluster in ring) x 3. 4 lossen, halve vaste in begincluster. Halve vaste in hoekruimte.

Toer 2

3 lossen, 2stokjescluster, 3 lossen, 3stokjescluster in dezelfde ruimte. *3 lossen, (3stokjescluster, 3 lossen, 3stokjescluster) in de hoek. Herhaal vanaf * tot rond. Eindig met 3 lossen en een halve vaste in het begincluster. Halve vaste naar hoekruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 3

2 lossen, 2stokjescluster, 3 lossen, 3stokjescluster in dezelfde ruimte. *3 lossen, in elke lossenruimte: (3stokjescluster, 3 lossen, 3stokjescluster), met steeds 3 lossen er tussen. 3 lossen, halve vaste in begincluster. Halve vaste in lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 4

3 lossen, stokje in dezelfde ruimte. *4 halfstokjes in volgende lossenruimte. 4 vasten in volgende lossenruimte. 4 halfstokjes in volgende lossenruimte. (2 stokjes, 3 lossen, 2 stokjes) in volgende ruimte voor de hoek. Herhaal vanaf * tot rond. Eindig met 3 lossen en een halve vaste in de derde beginlosse en wissel daarbij van kleur.

Kijk hier hoe groot je vierkantje al is en besluit op basis daarvan of je nog een rondje wilt haken, of dat de granny al groot genoeg is.

Toer 5

Vaste in elke steek met (2 vasten, 2 lossen, 2 vasten) in hoeken. Halve vaste in beginvaste. Check je formaat, hecht af, werk alle losse draadjes weg. Tada!


Is je vierkantje weer mooi geworden vandaag? Deel dan een foto op de Facebookpagina van Een Mooi Gebaar, of in de Een Mooi Gebaar groepspagina, of via Instagram @eenmooigebaar of #eenmooigebaar! Dat vind ik écht een cadeautje!

Gun je mij een kopje koffie of een bolletje wol als bedankje? Doe dan een donatie op NL 91 ASNB 0267191650 tnv Een Mooi Gebaar of gebruik deze PayPal-donatieknop:Karin

Tuesday 30th of January 2018

Wil je heel erg bedanken voor alle moeite die je doet om elke dag weer een nieuw vierkantje te posten, kijk met veel plezier welke verrassing je nu weer hebt, een klein kadootje elke dag.

Marianne de Weerd

Tuesday 30th of January 2018

Nee, niets vrranderen! Het is hardstikke leuk!ik eniet elke dag van het maken van een nieuwe granny.

Comments are closed.