Skip to Content

CAL – #13

Een Mooi Gebaar CAL – #13 – 13 januari

Gemaakt van 4 verschillende kleurtinten, in 4 toeren, van donker naar steeds lichter. De eerste drie toeren gaan in het rond, de vierde toer maakt er een vierkantje van. Deze granny heeft wel behoefte aan blokken, anders wordt ‘ie niet mooi vierkant. In het voorbeeld is de granny gehaakt in de kleuren Lilac (55), Plum (51), Violet (53) en Orchid (52).


Toer 1

Magische ring met daarin: 4 lossen, dan *1 stokje, 1 losse* x 11. Halve vaste in derde beginlosse en wissel daarbij van kleur. Halve vaste naar 1-lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 2

3 lossen, 2stokjescluster in dezelfde ruimte (= telt als begin3stokjescluster). *3 lossen, 3stokjescluster in de volgende lossenruimte. Herhaal vanaf * tot rond. 3 lossen, halve vaste in het stokjescluster. Halve vaste naar 3-lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 3

1 losse, vaste in dezelfde ruimte. *5 lossen, vaste in volgende lossenruimte. Herhaal vanaf * rondom. 5 lossen, halve vaste in beginvaste. Halve vaste in 5-lossenruimte en wissel daarbij van kleur.

Toer 4

(3 lossen, 4 stokjes , 2 lossen, 5 stokjes in dezelfde ruimte). *1 losse, vaste in volgende lossenruimte. 3 lossen, vaste in volgende lossenruimte. 1 losse, (5 stokjes, 2 lossen, 5 stokjes) in volgende lossenruimte voor de hoek. Herhaal vanaf * tot rond. Halve vaste in de derde beginlosse.

Kijk hier hoe groot je granny is. Als je nog niet groot genoeg bent, maak dan nog een toer met vasten, halve stokjes of stokjes in dezelfde kleur als toer 4. Het patroon is dan hetzelfde, dus kijk wat voor jou het beste past. In het voorbeeld was nog een rand vasten nodig.

Toer 5

1 vaste in elke steek, één vaste in de 1-lossenruimte, 1 vaste in de vasten, 3 vasten in 3-lossenruimtes. In de hoeken doe je dan 2 vasten, 2 lossen, 2 vasten.

Als je granny groot genoeg is, hecht dan de draadjes af en blok het vierkantje. Tot morgen!

Deel je resultaat op social media met #eenmooigebaar!

Haakinspiratie én 15% korting

Mis nooit meer een haakpatroon! Eens per week ontvang je een prikkelende email met de gaafste haakpatronen.

Voer je email adres in en krijg een 15% kortingsbon voor de hele website in je inbox als welkomstcadeau!