Skip to Content

Haken voor Pasen 2024

Haken voor Pasen 2024

Pasen valt dit jaar vroeg: op zondag 31 maart en maandag 1 april.

Voor ons een extra druk weekend: op 1 april is mijn man jarig én vanaf 2 april komt de Golden Retriever pup van mijn ouders een weekje logeren.

Voor die tijd is er echter nog genóeg tijd om heerlijk te haken voor Pasen!

Met de Paas haakpatronen op deze pagina kan ook jij je huis leuk versieren voor deze speciale, vrolijke tijd.

Paaseieren verstoppen

Traditiegetrouw verstopt mijn moeder paaseieren in de tuin. Ook toen wij tieners en studenten waren deed ze dit. Soms met een briefje erbij “Jij moet het volgende rondje thee/koffie doen”, soms met een paar euro in zo’n plastic ei dat open kan. Heel gezellig

Je kunt ook Paaseieren haken met dit leuke haakpatroon.

Paasmandje haken

Om al die eieren te kunnen verzamelen, kun je natuurlijk een leuk klein mandje haken, zoals dit Coastal Crochet mini paasmandje!

Paaskrans

Heet je visite éxtra welkom met een prachtige paaskrans op de deur. Het is een héérlijk kleurrijk proces met heel veel kleine onderdelen, die je allemaal los haakt en daarna op de krans zet. Een prachtig monnikenwerk om te maken, maar heerlijk om jaar na jaar tevoorschijn te halen. En er passen prima twee chocolade-eitjes naast het vogeltje 😉

Haakpatroon Attic24 Paaskrans >>

Lentekrans

Geen zin in super veel gepriegel of geen tijd voor een groot project? Maak dan deze leuke lentekrans: net iets eenvoudiger, maar ook heerlijk vrolijk!

Haakpatroon Attic24 Lentekrans >>

Lenteslinger

Ik weet zelf nooit zo goed waar ik een krans moet ophangen, maar slingers ben ik dol op! Haak deze prachtige Lenteslinger van Attic24 om je huis in opperbeste Paasstemming te brengen.

Lenteslinger Attic24 Haakpatroon >>


Misschien niet helemaal Pasen, of juist helemaal wel: BLOEMEN! Er staan héél veel gratis haakpatronen voor Bloemen op deze website, die bij elkaar staan op deze pagina: bloemen haken.


Paas knuffels haken

Kees Konijn

Nu we kinderen hebben, gaat het bij het eieren verstoppen natuurlijk vooral om hun lol! Wie heeft die eieren daar eigenlijk verstopt? De Paashaas!

Het leuke van Kees Konijn is dat je hem de rest van het jaar óók leuk kunt gebruiken als konijnenknuffel.

Kees Konijn Haakpatroon >

Rose het Konijn

Nog een lieve konijnenknuffel waar je prima een paashaasje van kunt maken : Rose het Konijn van Jess Huff.

Mini konijntjes

Veel (klein)kinderen die je een paascadeautje wilt geven? Dan zijn die enorme knuffels misschien teveel werk. Overweeg dan deze schattige kleine konijntjes van Scandistyle dolls, ook leuk om te verstoppen bij het eieren zoeken: Mini Konijntjes van Scandistyle!

Creatieve, enthousiaste en lieve Iris van Meer is het gezicht achter Een Mooi Gebaar en vertaalt, ontwerpt en deelt meer dan duizend haakpatronen met jullie op dit stukje internet.

Mijn verhaal, over hoe ik van onhandige knutselaar toch nog creatieve ondernemer ben geworden, lees je hier: Mijn Verhaal

Als je contact met Iris wil opnemen, ga je naar de contactpagina

Delen is lief!